Både Ørjan og Kaja Helene tok sølv på LS etter dramatiske omskytinger

Både Ørjan Svartisdal Karlsen og Kaja Helene Remmen ble nummer to på LS i feltfinalene fredag.

Både Ørjan Svartisdal Karlsen og Kaja Helene Remmen ble nummer to på LS i feltfinalene fredag.

Både Ørjan Svartisdal Karlsen fra Røvassdalen og Kaja Helene Remmen fra Nesna kom til omskyting om seier i Landsskytterstevnet.

DEL

Landsskytterstevnet avsluttes fredag med feltfinaler. I NM felt, det vil si seniorklassen, kjempes det om kongepokalen, og Ørjan Svartisdal Karlsen var så nær som det var mulig å komme å ta den med seg hjem nordover fra Evje.

Etter at nesten 100 skyttere hadde skudd de 12 finaleskuddene med 30 treff som utgangspunkt, var Svartisdal Karlsen en av fem som sto igjen med 12 treff og 8 innertreff. De fem måtte gjennom omskyting for å avgjøre hvordan medaljene skulle fordeles.

Svartisdal Karlsen skjøt da 12 treff og fem innertreff i omskytingen. Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand var den eneste av de andre fire som skjøt bedre med åtte innertreff, og dermed ble Røvassdalen-skytteren rangert som nummer to.

Mindre dramatikk ble det ikke i juniorklassen, der Kaja Helene Remmen og Bendik Stokland fra Stadlandet var de eneste som skjøt fullt hus med ti innertreff. Dermed måtte de to skyte om seiren. Der fikk Remmen en bom, mens Stokland skjøt fullt hus. Remmen ble dermed nummer to mens nordfjordingen tok seieren.

Trond Hjertås fra Dunderlandsdalen var i finale i V65-klassen. Han fikk 11 treff med seks innertreff i finalen, og endte på 31. plass med 41/6.

Vi kommer tilbake med mer senere i ettermiddag.

Artikkeltags