Gå til sidens hovedinnhold

Utrolig nok blir det KM på ski. Skistadion er intakt.

Artikkelen er over 4 år gammel

[HELGELENDINGEN] Nesten 10 plussgrader og regn i flere dager kan ikke forhindre at det blir både langrenn og hopp til helga.

Vefsn Hopp arrangerer KM i hopp og kombinert, og Mosjøen IL Ski arrangerer todagers KM i langrenn.

Det er nesten ikke en snøflekk i lavlandet, men på Sjåmoen og i Storhaugen er det snø nok.

– Vannet må dreneres

– Det vi har gjort er å drenere bort overflatevannet på sletta, og så får vi håpe at værgudene ordner resten, sier Vidar Johansen i Vefsn Hopp til Helgelendingen.

Med oppholdsvær fredag kommer vannet til å trekke gjennom snøen, og det eneste som kan forhindre hopprenn er at det blir frost.

– Slår det om til spikerfrost på kort tid har vi problemer, men alt tyder på at vi får det oppholdsværet vi ønsker oss. Og det ser ikke ut til å bli så kaldt. Den endelige avgjørelsen tar vi likevel fredag, sier han.

Johansen venter 25 deltakere til sammen i hopp og kombinert.

– Kompakt og fint

Karle Øvereng, leder i MIL Ski og renneleder for KM, var på skistadion på Sjåmoen torsdag ettermiddag. Han var fornøyd med det han så.

– Ja, utrolig nok er det kompakt og fint i løypene. Noen steder står vannet inntil løypa, men vi drenerer bort. Det er også litt problemer med vann på parkeringsplassen, men med oppholdsvær og drenering skal vi fikse det også. Det som er helt klart er at det blir KM etter programmet, sier han.

Lørdag er det skøyting og søndag klassisk.

– Sjåmoen er unik. Jeg tror ikke det er mange skianlegg i fylket som har gode forhold etter de siste dagers regnvær, men på Sjåmoen er det helt ok, sier Øvereng.

Påmeldingen har vært god, og totalt er det 140 løpere som skal kjempe om KM-medaljer. Det vil si at yngste KM-klasse er 13 år, med 12 år som rekrutteringsklasse.

– Det som er ekstra artig er at vi får med oss kombinertløperne lørdag. De starter helt til slutt, sier han.

Gutter 14 er den største klassen i langrenn med 20 deltakere, og jenter 13 er den største jenteklassen med 13 deltakere.

– Det er selvsagt tynt i noen klasser, men totalt er vi fornøyd, sier rennelederen.

PS! De to renndagene er også Nordlandscup for aldersklassene 13-16 år.

Kommentarer til denne saken