Det er på sin egen facebookside Mykyta Konovalov fra Rana melder at han er ankommet Gdansk i Polen. Konovalov, som til vanlig jobber som lærer på Polarsirkelen VGS i Rana, har med seg en bil fylt med nødhjelp i form av sprøyter, bandasjer, bleier med mer som er samlet inn fra sykehjemmene i Rana kommune.

– Jeg har bidratt med det jeg kan, både gjennom politisk arbeid, aksjoner, og nå dette. Jeg har fri i påsken, så det er denne muligheten jeg har til å gjøre noe annerledes. Det føltes feil å ta ferie og slappe av nå som jeg har muligheten til å gjøre noe, sier han til Rana Blad.

Konovalov kommer selv fra Sumy i Øst-Ukraina.

– Jeg vet at hjelpen kommer fram og at ting fungerer effektivt dit det skal. Det apparatet jeg kjenner til i hjembyen min fungerer veldig godt.

Konovalov har i tillegg bestemt seg for å gi fra seg bilen sin.

– Den trengs der nede fordi mange biler er ødelagt. Og så er det viktig å ha mobilitet for å kunne spre matforsyninger og medisiner til avsidesliggende områder. Bilen er gammel, men funker veldig bra. Selv flyr jeg tilbake.

I Polen planlegges det storinnkjøp av matvarer som videre skal fraktes inn til Ukraina.

Overfor Rana Blad opplyser Konovalov at hvis det er noen som ønsker å sende et bidrag, så kan dette sendes via Vipps til ham på 47680256. Alt av kvitteringer fra innkjøp legges ut via hans FB-side etter innkjøp.