Gå til sidens hovedinnhold

Polarsirkelen videregående er blant dem som har lengst vei å gå. Det overrasker fylkesråden

Artikkelen er over 3 år gammel

Tallene for formidling av elever til læreplasser per 19. juni er oppmuntrende lesning, men det er store regionale forskjeller, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Lengst vei å gå har Brønnøysund, Polarsirkelen og Mosjøen.

Skolene Meløy, Bodø, Bodin og Sortland har den høyeste andel læreplass-søkere som allerede har fått tilbud om læreplass og sagt ja, henholdsvis 75 prosent, 63 prosent og 60 prosent for de to sistnevnte.

– Fylkesrådet har vedtatt at vi skal jobbe med tidlig formidling, slik at lærlinger kan starte så raskt som mulig på sin læretid. Derfor er det veldig godt å se at vi lykkes så godt i disse regionene, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

Men tilstanden er ikke like bra på Helgeland. For skolen i Brønnøysund er det tilsvarende tallet nede i kun 25 prosent, for Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana er det 35 prosent og i Mosjøen har 37 prosent av dem som har søkt læreplass fått.

– Vi har opplevd et stort påtrykk fra næringslivet i denne regionen når det gjelder behov for læreplasser. Derfor er de svake tallene for formidling på Helgeland noe overraskende, sier fylkesråd Hild-Marit Olsen.

Kommentarer til denne saken