Hils på Lars Martin Halvorsen (26), Ine-Sofie Bruhaug (19), Eirik Hjelle (33), Julie Trulsvik Rasmussen (29) og Tobias Mathisen (19). Disse fem utgjør Rana Blads vikartropp i sommer – og de har mye på hjertet.

Allerede har nok mange av Rana Blads lesere merket seg navnet Lars Martin Halvorsen. Han var på utplassering i Rana Blad i fjor høst, og var senere innom som vikar i vår. I tillegg til å være sommervikar er han ansatt i en 50 prosent stilling som frontredigerer. Halvorsen har med seg erfaring som journalist i Bodø Nu, og til høsten starter han på tredjeåret i journalistikk i Bodø sammen med Julie Trulsvik Rasmussen.

– Jeg merker at jeg passer veldig godt inn i Rana Blad. Det er mye fokus på god presseskikk og at alt skal gjøres ordentlig. Vi får prøve alt og vi har detaljerte morgenmøter hvor alle kan komme med tips og hvor vi utvikler ideer sammen, sier Halvorsen.

Han er godt i gang med sin egen idé om å skrive historiske reportasjer.

– Jeg har mange forskjellige personer jeg skal jobbe videre med. Men selv om jeg har flere ideer, tar jeg gjerne mot tips på spennende figurer og hendelser fra Nord-Helgeland, sier Halvorsen som selv kommer fra Rana.

– Vilt annerledes

Kollega Julie Trulsvik Rasmussen beskriver sommerjobben som spennende, givende og krevende.

– Jeg har lyst til å levere et godt produkt og representere de jeg intervjuer på en god måte samtidig som jeg står på mitt. Kollegene mine støtter hele tiden opp, og jeg føler meg fort sterk når jeg blir litt usikker på meg selv. Det jeg har mest kjennskap til fra før er kunst og kultur, men for å få mest mulig læringsutbytte, ønsker jeg å skrive om mest mulig, sier Rasmussen som kommer fra Risør.

Et annet navn som leserne har blitt vant til å se i Rana Blad, er Eirik Hjelle. Ranværingen kom inn i Rana Blad uten journalistisk erfaring, men tok sjansen på noe helt nytt – og det har han ikke angret på.

– Jeg er overrasket over hvor artig det er å prate med folk, sier han lattermildt.

– Jeg er vel den eneste her som ikke kommer fra PR eller journalistikk. Det er helt vilt annerledes enn alle andre arbeidsplasser jeg har hatt. Jeg setter stor pris på at det er et så vidt spekter av folk, interesser og oppgaver i Rana Blad, og det syns jeg er artig å observere.

Hjelle har utdannelse fra NTNU innen mineralressurs og bergverk og blir i lokalavisa fram til jul.

Sport og kultur

For Ine-Sofie Bruhaug er Rana Blad siste stoppested før hun flytter fra Rana for å begynne på journalistikk i Bodø.

– Jeg er interessert i sport og liker å skrive om det. Det forplikter vel nesten litt siden jeg sitter på Trond Isaksens plass i sommer, sier hun og sikter til Rana Blads faste sportsjournalist.

– Men jeg skriver andre ting også. Og så har det ikke bare vært skriving heller, jeg har blant annet vært med og streamet fotballkamper, det syns jeg har vært gøy.

Bruhaug har foruten sommerjobben vært frilanser for Rana Blad fra i vår.

For Tobias Mathisens del er dette første uka han jobber i Rana Blad, men også han har levert noen saker tidligere i år.

– Selv leser jeg mest kultur, så det er det jeg håper å jobbe mest med. Det og fotografering, så bildeserier er noe jeg syns er artig å holde på med.

Mathisen er fra Mo i Rana, men studerer Art Direction i Oslo.

Presterer på et høyt nivå

– En talentfull gjeng.

Det sier sjefredaktør Marit Ulriksen om årets sommervikarer i redaksjonen.

– At vi har så flinke vikarer, gjør at vi kan holde nyhetstrøkket oppe også gjennom sommeren. De bidrar til at våre dyktige fast ansatte kan ta ferie med god samvittighet, sier sjefredaktør Marit Ulriksen.

– Denne vikargjengen sørger for at vi kan gi leserne våre mange gode saker, i det som normalt er ei stille nyhetstid. Vikarene leverer i et høyt tempo og presterer på et høyt nivå. Særlig gøy er det at de kommer med egne, litt annerledes ideer som resulterer i saker med ei litt anna vinkling enn det som er vanlig i spaltene våre. Dette er unge, talentfulle og ambisiøse folk som kommer inn i redaksjonen med nye perspektiver. Det nyter resten av redaksjonen, og dermed også leserne våre, godt av, sier sjefredaktøren.

*Har du ideer til hva de skal skrive om? Tips oss gjerne ved å sende en e-post til [email protected]