Når hensikten er å lage trøbbel, blir en helt forståelig ikke invitert med til ministeren

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederNordland Frp er fornærmet. Fornærmet for at de ikke er invitert til bords sammen med representanter fra Polarsirkelen Lufthavnutvikling (PLU) og andre politikere som fredag skal møte samferdselsminister Jon Georg Dale for å informere om storflyplassprosjektet i Rana. På møtet vil Dale få presentert PLU sitt forslag til lokal medfinansiering av flyplassen.

Hanne Dyveke Søttar er fra Vefsn og representerer Nordland Frp på Stortinget, og nå undrer hun seg altså over hvem Henrik Johansen og PLU har invitert med til møtet med samferdselsministeren.

Særlig forundret er hun over at Kenneth Svendsen er med i delegasjonen og skjønner ikke hvorfor han er invitert av PLU. Hun må med respekt å melde være blant få som ikke skjønner Svendsens rolle i PLU-prosjektet og hvorfor invitasjonen til henne og andre i Nordland Frp har uteblitt.

For det første så er det helt åpenbart at det ikke på noe som helst vis vil være hensiktsmessig for PLU og flyplassprosjektet å la personer som aktivt motarbeider et allerede fattet vedtak, være med på møtet med samferdselsministeren.

Det er kanskje betimelig å minne Søttar om at landets nasjonalforsamling har vedtatt at Norges neste store lufthavn skal bygges i Rana

For det andre så har Kenneth Svendsen over år jobbet for å realisere Hauan-planene og det er slett ikke tilfeldig at det var han som representerte Frp og Regjeringa da det grønne lyset til flyplassen ble i mars i fjor. Svendsen kjenner prosjektet ut og inn og vil nok på en helt annen måte, og med en annen innfallsvinkel og holdning enn Søttar og andre fra Nordland Frp, kunne informere og innlemme sin partifelle Jon Georg Dale i PLU-prosjektet.

Stortingsrepresentanten fra Vefsn synes for øvrig personlig at hauanprosjektet bør legges dødt til bakken, og opplyser til vår søsteravis Helgelendingen i Mosjøen at hun ved å ha lest om prosjektet gjennom flere år mener å vite at det ikke finnes økonomi i det hun kaller et urealistisk prosjekt.

Det er nesten som vi ikke vet om vi skal le eller gråte, når en stortingsrepresentant kommer med et slik utsagn. Det er kanskje betimelig å minne Søttar om at landets nasjonalforsamling har vedtatt at Norges neste store lufthavn skal bygges i Rana. Garantert har også mange andre stortingsrepresentanter over år lest minst like mye som henne om storflyplassen, og altså konkludert motsatt av det hun og Nordland Frp har gjort.

Å sutre for at en ikke blir invitert med på et møte hvor det er innlysende at en har tenkt å stille i den hensikt å skape problemer for dem som i utgangspunktet er invitert, er nesten til å trekke på smilebåndet av. Dessverre er dette helt som forventet fra sørsiden av Korgfjellet og fra Nordland Frp.

Når hensikten er å lage trøbbel, blir en helt forståelig ikke invitert med til ministeren.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags