Å forsøke og slå politisk mynt på allerede vedtatte planer, som Sp selv har stemt mot, er spesielt

Ordførerkandidat Johan Petter Røssvoll (Sp) vil nå gjøre noe med asfalten ved Jernbaneparken, men stemte mot tidligere i år.

Ordførerkandidat Johan Petter Røssvoll (Sp) vil nå gjøre noe med asfalten ved Jernbaneparken, men stemte mot tidligere i år. Foto:

DEL

Leder 

Valgkampen er kommet i siget etter en lang sommer, det hersker det liten tvil om. Ikke før hadde vi sluppet nyheten om at Amfi i samarbeid med kommunen nå ser på hvordan Jernbaneparken og området rundt skal oppgraderes, så kom Senterpartiets Johan Petter Røssvoll på banen.

Røssvoll, som har tatt mål av seg å bli partiets første ordfører i Rana, går friskt og framoverlent ut. Han lover at dersom han skulle komme til å få vervet som kommunens fremste tillitsvalgte, så skal han og Senterpartiet være fødselshjelper for Amfis planer.

Amfi-planene, ikke bare om å være en samarbeidspartner for å få skikk på parkområdet, men også om å åpne opp kjøpesenteret med flere glassfasader og legge til rette for små serveringssteder ut mot parken, vekker naturlig nok begeistring. Både blant dem vi intervjuet og i kommentarfeltene våre er reaksjonene svært positive.

Det har nok en politisk ringrev som Røssvoll merket seg. Han har såpass stor politisk teft at han skjønner at å gå ut og støtte et prosjekt som bokstavelig talt får tommelen opp, kan være smart. I de fleste tilfeller er det også smart, men denne gangen er det meget mulig at Røssvoll har forregnet seg. Når han får det til å framstå som at han og Senterpartiet er de som skal sikre at planene lar seg realisere, er det regelrett å føre folk bak lyset.

Nå forholder det seg slik at park-svangerskapet allerede på det nærmeste er fullgått, så verken Amfi eller kommunen trenger noen fødselshjelper til park-barnet. Og slett ikke noen hjelp fra Røssvoll og Senterpartiet. Det oppsiktsvekkende er nemlig at Røssvoll selv var til stede under unnfangelsen, men det har han tydeligvis vanskelig for å huske. Mulig grunnen til at det har gått i glemmeboka, kan forklares med at han på sin side ikke bidro med noe. Heller tvert imot.

Da Høyre, Arbeiderpartiet, SV, Venstre og FrP stemte for at asfaltstripa som går gjennom Jernbaneparken skal fjernes og at arealet skal såes inn, så stemte Rødt, KrF og Senterpartiet, Røssvoll inkludert, mot. Da, bare kort tid etter, å forsøke og slå politisk mynt på en positiv nyhet om oppgradering av Jernbaneparken og Amfis planer, blir rett og slett for gjennomskubart.

Helt rettmessig møter da også Røssvoll motbør fra ordførerkandidatene Anita Sollie (H), Hilde Birgitte Rønningsen (SV) og Geir Waage (A).

– Jernbaneparken kan jo ikke ligge på denne måten som en eneste stor asfalt. Parken må gis den parkmessige behandlingen den fortjener, sa Røssvoll til oss her om dagen.

I kommunestyret i april stemte han mot å bruke penger på gress. Eller parkmessig behandling som mange nok vil kalle det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags