Gå til sidens hovedinnhold

Lena Mari Myrheim valgt inn i styret i Nordland Rødt. To lokale er gjenvalgt

Rødt Nordland har gjennomført digitalt årsmøte. Lena Mari Myrheim fra Rana er valgt inn i styret mens Ove Amundsen fra Rana og Thomas Aspen fra Hemnes fikk fornyet tillit.

Se hele styret i bunnen av saken.

Partiet satser på at førstekandidat Geir Jørgensen fra Hadsel skal vinne et direktemandat fra Nordland i høstens stortingsvalg. Andrekandidat er Hanne Benedikte Wiig, varaordfører i Alstahaug. Rødt har tredoblet medlemstallet siden stortingsvalget i 2017.

Rødt sin hovedsak i valgkampen er kampen mot forskjells-Norge.

- I Nordland har åtte år med borgerlig sentraliseringspolitikk og kutt i velferden satt sinnene i kok. Folk har fått nok. En rekke reformer er gjennomført med svekket lokaldemokrati som resultat. Folk i Nordland føler seg overkjørt av både regjeringa og internasjonal storkapital. Over hele fylket har vanlige innbyggere vært nødt til å slåss for å beholde utdannings- og helsetilbudet i sitt nærområde. I tillegg står nordlendingene midt i et vindkraftopprør og et kystopprør, heter det i en pressemelding fra partiet.

Rødt Nordland har fokus på bærekraft innen fiskeri, jordbruk, vannkraft, skipsfart, miljø, industri og reiseliv. De ønsker å tilrettelegge for nye arbeidsplasser og opprettholde eksisterende arbeidsplasser.

De ønsker også at skoler, universiteter og høyskoler skal ha rammebetingelser til å drifte uten press om nedskjæring, og de gir full støtte til Folkeaksjonen for høyere utdanning på Nesna.

Rødt Nordland ønsker å styre samferdselstilbudet gjennom bygging av Nord-Norge-banen, satsing på kortbaneflyplassene og rimelige og forutsigbare ferge- og hurtigbåtruter.

Dette er hele styret:

Leder: Linda Forsvik, Bodø

Nestleder: Thina Nordfjellmark, Sømna

Kasserer Ove Amundsen, Rana

Styremedlem: Thomas Aspen, Hemnes

Styremedlem: Geir Jørgensen, Hadsel

Styremedlem: Elisabeth Anethe Olsen, Narvik

Styremedlem: Lena Mari Myrheim, Rana

Styremedlem: Eline Meek Allern, Alstahaug

Styremedlem: Camilla Kristiansen, Vega

Styremedlem: Håvard Valstad, Rød Ungdom

1. vara Alf Harald Sælevik, Leirfjord

2. vara Per Anton Nesjan, Vega

3. vara Andreas Tymi, Bodø

Kommentarer til denne saken