Her på Helgeland sorterer vi plast. Plasten kan brukes om igjen mange ganger. Hvor mange ganger er opp til politikerne på Stortinget

Stortingspolitikerne er nøkkelen til å skape mer etterspørsel etter plasten du og jeg sorterer.

Stortingspolitikerne er nøkkelen til å skape mer etterspørsel etter plasten du og jeg sorterer. Foto:

Av
DEL

Leserbrev

Stortinget har vedtatt 65 prosent materialgjenvinning innen 2035. Det betyr blant annet en tredobling av utsorteringen av plast i løpet av 15 ½ år. Det syns vi i Helgeland Avfallsforedling IKS er bra. Men det er ikke nok:
Gjennom 25 år har helgelendingene blitt kløppere på kildesortering. Nå tar vi gjenvinningen ett steg lenger. Det betyr at flere nye produkter må lages av plasten som du og jeg sorterer.

 

Skape et marked

Allerede i dag finnes det ikke nok kjøpere av plasten som sorteres ut fra husholdningene. De fleste av oss kildesorterer, avfallsselskapene sorterer ut plast, men så er det stopp. HAF IKS ber politikerne bidra med det som kan få sving på sakene: gjøre det billigere å bruke resirkulert plast – og dyrere å bruke ny plast. Norge må også gå i bresjen for standarder for kvalitet. Industrien med de nye, grønne arbeidsplassene trenger forutsigbar kvalitet på det de skal bruke om igjen. Da kan både offentlige og private anskaffelser trygt velge resirkulert. Og med dét er vi litt nærmere en sirkulær økonomi.

 

Sortér – overalt

HAF IKS ber politikerne få i gang sirkulærøkonomien slik de kan, med planer og vedtak. Husk også at hver enkelt av oss kan gjøre vårt!  Vi kan alle sortere avfallet vi har, som best vi kan. Enten du er hjemme, på hytta, på besøk, i båten eller på fjelltur.

 

Knut Hatlen                              Geir Benden 

Daglig leder                              Kommunikasjonsansvarlig

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags