Rangt kjørt og gæle velta

Håkon W. Skog Erlandsen nådde toppen av verdens høyeste fjell 16. mai. Med seg i sekken hadde han i tillegg til oksygen også en saksofon.

Håkon W. Skog Erlandsen nådde toppen av verdens høyeste fjell 16. mai. Med seg i sekken hadde han i tillegg til oksygen også en saksofon.

Av
DEL

LeserbrevRangt kjørt og gæle velta

Just i disse tider reiser en ranværing jorda rundt med sin saksofon, kan vi lese i et blad. Han skal ”markedsføre Mo i Rana” for ”å lokke tilflyttere”. Om han finner potensielle tilflyttere på Ny Guinea, på Kilimanjaro eller på Mount Vinson (Antarktis), dit han er på veg, er vel strengt tatt tvilsomt.

Like fullt er han sponset av Jernverket (også kalt Mo industripark) og ”da får man sirkulær økonomi og bærekraft” og ”Mo i Rana må uansett bli kjent for andre ting enn industri skal vi lokke tilflytterne hit”, som han sier.

Mon det. Og han fortsetter: ”Jeg mener selv at tiden er moden for å få en internasjonal ranværing som tør å reise rundt i verden og markedsføre hvor man kommer fra, hva man står for og hvordan type menneske man faktisk er.”

Vær så god, det er tid for å klype seg i armen. I den tette turistkøen oppe i Himalaya vifter denne spilloppmakeren med et reklameflagg fra Mo industripark. Sikkert også lagt ut på Instagram.

I en skjebnetid med klimafokus og alarmerende FN-rapporter i alle kanaler så gir Mo industripark et ukjent antall hundrede tusen kroner i sponsebidrag til en villstyrlig egotripp jordkloden rundt. Kan man oppe i alle skoddeheimer forestille seg noe så umusikalsk og meningsløst?

Samtidig i heimkommunen buklander ordføreren i et rangsnudd klimatiltak. Med flaggparade proklameres et vedtak om å bygge ned gamle, grønne modernæringer. Lokalt produsert sau- og reinkjøtt skal boikottes; ikke med en engangsmarkering, men hver uke i fire lange år. Det kan man kalle en strategisk næringsplan. Så må man ha lov å spørre: er det ingen som har ”geiten heime” i denne miljøkommunen?

Per A. Sperstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags