Ved å dele ut gulrøtter både til miljøvennlige og til forurensende biler går vinningen opp i spinningen. Det er ikke god klimapolitikk

Illustrasjonsfoto fra et forurenset Bergen.

Illustrasjonsfoto fra et forurenset Bergen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LESERBREV I et leserinnlegg skryter Frps avgiftspolitiske talsmann, Kenneth Svendsen, av at Frp har hatt rett i samferdselspolitikken. Han mener at lavere bilavgifter er oppskriften på å redde klimaet. Dessverre lukter det fortsatt eksos og asfalt av Frps argumenter.

De Grønne syns det er bra at Frp endelig har innsett at det er viktig at klimagassutslippene går ned. Det er bra at Frp har opprettholdt kutt i elbilavgiftene som den rødgrønne regjeringen innførte. Problemet er at partiet samtidig pøser på med avgiftslettelser som gjør det billigere å kjøre bensinbil og gjør det billigere å forurense. Frp har blant annet kuttet i engangsavgiften på biler og motorsykler og fjernet båtmotoravgiften.

Ved å dele ut gulrøtter både til miljøvennlige og til forurensende biler går vinningen opp i spinningen. Det er ikke god klimapolitikk, og det er motsatt av det Frp sier de går inn for i sitt eget partiprogram, der de sier at forurenser skal betale. Dersom Frp virkelig ønsker å være et miljøparti, trengs langt sterkere virkemidler.

Regjeringen må bygge ut ladestasjoner i byene og distriktene så flere kan velge elbiler. Og regjeringen må bruke de store pengene på kollektivtransport i stedet for å bygge mer vei. Det er fint å gi gulrøtter. Men man blir ikke slank av å spise en gulrot etter å ha slukt en hel pose potetgull.

Rasmus Hansson

Nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken