Gå til sidens hovedinnhold

Ved å dele ut gulrøtter både til miljøvennlige og til forurensende biler går vinningen opp i spinningen. Det er ikke god klimapolitikk

Artikkelen er over 5 år gammel

LESERBREV Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et leserinnlegg skryter Frps avgiftspolitiske talsmann, Kenneth Svendsen, av at Frp har hatt rett i samferdselspolitikken. Han mener at lavere bilavgifter er oppskriften på å redde klimaet. Dessverre lukter det fortsatt eksos og asfalt av Frps argumenter.

De Grønne syns det er bra at Frp endelig har innsett at det er viktig at klimagassutslippene går ned. Det er bra at Frp har opprettholdt kutt i elbilavgiftene som den rødgrønne regjeringen innførte. Problemet er at partiet samtidig pøser på med avgiftslettelser som gjør det billigere å kjøre bensinbil og gjør det billigere å forurense. Frp har blant annet kuttet i engangsavgiften på biler og motorsykler og fjernet båtmotoravgiften.

Ved å dele ut gulrøtter både til miljøvennlige og til forurensende biler går vinningen opp i spinningen. Det er ikke god klimapolitikk, og det er motsatt av det Frp sier de går inn for i sitt eget partiprogram, der de sier at forurenser skal betale. Dersom Frp virkelig ønsker å være et miljøparti, trengs langt sterkere virkemidler.

Regjeringen må bygge ut ladestasjoner i byene og distriktene så flere kan velge elbiler. Og regjeringen må bruke de store pengene på kollektivtransport i stedet for å bygge mer vei. Det er fint å gi gulrøtter. Men man blir ikke slank av å spise en gulrot etter å ha slukt en hel pose potetgull.

Les også

De hevder at økte avgifter på bensin og diesel fører til mindre bilkjøring og mindre forbruk av bensin og diesel. Dette er feil

Rasmus Hansson

Nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne

 

 

Kommentarer til denne saken