Kai Henriksen til Bjørnar Skjæran: - Det er du som sitter med svarteper

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kai Henriksen (H) svarer Bjørnar Skjæran (Ap) i dette leserbrevet.

DEL

Leserbrev Innlegget til leder i Nordland Arbeiderparti Bjørnar Skjæran er selsom lesning. Vi har til det kjedsommelige lest påstandene om at det er regjeringens skyld i alt som har med fylkeskommunen å gjøre. Men sannheten er vel at det er Arbeiderpartiet som har styrt Nordland fylkeskommune mer eller mindre de siste tiårene og ikke Høyresiden i fylket.

Problemet er likeså mye at de skaper en fortelling for velgerne som feilaktig gir inntrykk av at de er de eneste som kan styre Nordland fylkeskommune. Det er en arroganse som jeg tenker velgerne spesielt på kysten merker seg og næringslivsledere og ordførere som etterspør relevante yrkesvalg for bedriftene i Nordland. Og hva mener sjåførene kjører fylkesveiene våre?

Det som går dårlig i Nordland fylke er det fylkeskommunen selv som har ansvaret for. De har hatt fem år på å tilpasse drifta til de inntektene de skal ha ifølge det nye inntektssystemet.

Det Bjørnar Skjæran gjør er snakke opp en ikke-eksisterende krise, som egentlig bare oppfattes som enda en nedsnakking av fylket. Og det bidrar i beste fall ikke til annet enn å sende uheldige signal til ungdommen og folk i etableringsfasen som lukter på å gjøre nordlending av seg. De som allerede bor her, har vanskeligheter med å kjenne seg igjen.


Det er ikke første gang de to er uenige: Se video her.


Skulle Skjæran sin beskrivelse av fylket likevel stå til troende, er det da merkelig at det sittende fylkesråd ikke har tatt større grep for å bedre sin påståtte elendige situasjon? Hvorfor vedtar og bevilger det samme fylkesrådet seg et nytt fylkeskommunalt «Storting» i Bodø i størrelsesorden 300-400 millioner kroner, om økonomien er så skral og utsiktene så dårlige?

Sannheten er at Nordland under nasjonalt Høyre-styre i de siste årene har fått ta del i vekst og utvikling vi ikke har sett før

Hvorfor vedtar AP å bevilge 440 millioner til byggingen av en større skole i Bodø, på tross av at det ikke er økning i aldersgruppen 16–18 år i Nordland, og det på bekostning av det resterende tilbudet i fylket? Hvor er ansvarligheten og de økonomiske bekymringene da? 

Sannheten er at Nordland under nasjonalt Høyre-styre i de siste årene har fått ta del i vekst og utvikling vi ikke har sett før. Næringslivet går så det suser generelt og i industrien spesielt. Havbruk, fiskeri og reiseliv opplever en sterk vekst og tjener penger som aldri før.

Dette skjer også i mange andre næringer, og vi opplever å ha et oppegående og innovativt næringsliv. Derav følger også en rekordlav arbeidsledighet. Optimismen er til å ta og føle på for tiden.

Deriblant ved en historisk satsning på luftfart gjennom flyttingen av Bodø lufthavn og etableringen av ny flyplass på Hauan ved Mo i Rana på Helgeland

Samferdselssektoren er kanskje den overlegent viktigste sektoren vi har, da vår geografi er så mangslungen og utfordrende som den er. Det bygges mer vei på E6 Helgeland og i Nordland enn noen gang. Vedlikeholdsetterslepet på Europavegene minker for hver dag som går, og vårt langstrakte fylke er et bevis på hva som kan skje når man har ei regjering som leverer og prioriterer å bruke penger her nord. Deriblant ved en historisk satsning på luftfart gjennom flyttingen av Bodø lufthavn og etableringen av ny flyplass på Hauan ved Mo i Rana på Helgeland.
 
Bjørnar Skjæran skriver innledningsvis i sitt innlegg at han ikke «kaster kortene». Jeg tror jeg vil avslutte med å berolige Skjæran ved å si at "det trenger du heller ikke", det er du som sitter med svarteper.

Kai Henriksen, Gruppeleder Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken