Vi ønsker MIP velkommen til Nesna og håper at det blir skapt nye arbeidsplasser

Best pris: Opposisjon i Nesna kommunestyre ønsket å forhandle om salg av Langsetvågen Industriområde for å oppnå en bedre pris og få bort en del av forutsetningene/forbeholdene som lå i tilbudet fra MIP.

Best pris: Opposisjon i Nesna kommunestyre ønsket å forhandle om salg av Langsetvågen Industriområde for å oppnå en bedre pris og få bort en del av forutsetningene/forbeholdene som lå i tilbudet fra MIP.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERBREV Etter oppslaget i Rana Blad 4. februar d.å. føler vi behov for å klargjøre noe fra opposisjonens side:

I RB står følgende «Opposisjonen vil ikke selge til MIP». Det er ikke korrekt at opposisjonen ikke ønsker å selge til MIP. Opposisjon ønsket å forhandle for å oppnå en bedre pris og få bort en del av forutsetningene/forbeholdene som lå i tilbudet fra MIP.

Rådmannen saksutredet saken og fremmet forslag til vedtak i tråd med referansegruppas anbefalinger. Forslaget fra rådmannen var følgende:

1. På bakgrunn av saksutredningen tilråder rådmannen at ingen av tilbudene aksepteres.

2. Det bør således være grunnlag for at kommunen etter at konkurransen er avsluttet innleder direkte forhandlinger om et direkte salg, med en eller flere interessenter, uten å komme i konflikt med lov om forbud mot offentlig støtte med tilhørende regelverk.

Sp, H og MDG støttet forslaget fra rådmannen både i formannskapet og kommunestyret.

I kommunestyret fremmet opposisjonen også følgende protokolltilførsel:

«Vi er positive til at det skal skje en utvikling i Langsetvågen industriområde og ønsker både nye eiere og nye arbeidsplasser velkommen. Men vi kan ikke innestå verken for de vilkår eller forbehold som fremsettes fra MIP i forbindelse med salget. Posisjonen velger å overse faglige råd fra kommunens advokat og vi innestår ikke for eventuelle konsekvenser dette måtte føre til i framtida.

Vi er også uenige i størrelsen på salgsprisen som posisjonen har akseptert. MIP har i sitt tilbud «overtatt» ansvaret for et krav fra Westcon Helgeland overfor Nesna kommune. Dette er et udokumentert og omtvistet krav som Nesna kommune i prospektet har sagt skal holdes utenfor tilbudet. Ved å «overta» kravet, har de redusert kjøpesummen tilsvarende.

Når det gjelder kaia, har Nesna kommune lagt som forutsetning at det tilbys løsninger som ivaretar behovet til annet næringsvirksomhet på Langsetvågen og i næringsområdet forøvrig. Dette viktige element er ikke nevnt i tilbudet fra MIP.»

Da saksutredningen ikke er frigitt ennå er det vanskelig å kommentere mere.

Vi ønsker MIP velkommen til Nesna og håper at det blir skapt nye arbeidsplasser.

Gretha Bye, Høyre Gunnhild Forsland, Senterpartiet Kleopatra Delaveris, Miljøpartiet de Grønne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken