Å samle enda flere innkrevingsoppgaver kan bidra til ytterligere forenkling og effektivisering av innkrevingen på vegne av staten

Mats Hansen, Venstre, Sissner Olsen, Frp, Anita Sollie, Høyre, Johan Petter Røssvoll, Sp, Anne Sofie Urke, KrF, Egil Brauten, Rødt, Gerd Jakobsen, Ap og Marit Tennfjord, SV.

Mats Hansen, Venstre, Sissner Olsen, Frp, Anita Sollie, Høyre, Johan Petter Røssvoll, Sp, Anne Sofie Urke, KrF, Egil Brauten, Rødt, Gerd Jakobsen, Ap og Marit Tennfjord, SV.

Artikkelen er over 1 år gammel

På bakgrunn av at 106 ansatte på NRK-lisensinnkreving mister jobben fra 31.03.2020, skriver gruppelederne i Rana kommunestyre at det er naturlig at regjeringen ser på hvilke nye arbeidsplasser som kan tilføres ranasamfunnet.

DEL

LeserbrevKulturministeren har som kompensasjon flagget om lag 70 nye arbeidsplasser på Nasjonalbibliotekets avdeling i Rana.

Vi mener det er viktig å merke seg at det er uklart om disse stillingene treffer kompetanseprofilen på de ansatte fra NRK-lisensinnkreving, som har med seg tung innkrevingskompetanse.

De 70 stillingene er heller ikke prioritert for de som nå mister jobben. De kompenserer heller ikke fullstendig for bortfallet av 106 arbeidsplasser ved lisenskontoret, og eventuelle ringvirkninger ved tidligere Statens Innkrevingssentral (SI), i dag avdeling Oppdrag i Skatteetatens divisjon Innkreving.

Skatteetatens divisjon innkreving er landsdekkende og krever inn skatter og avgifter, andre statlige krav, erstatning, bidrag og tilbakebetalinger. Avdelingen i Mo i Rana inngår i divisjonen og har i dag 220 årsverk som nasjonalt krever inn om lag 230 ulike kravtyper. NRK-lisensen er én av disse kravtypene som i dag kreves inn på avdeling Oppdrag i Mo i Rana.

Gruppelederne i Rana kommunestyre mener derfor det på mange måter vil være både hensiktsmessig og aktuelt for regjeringen å se på om flere andre statlige innkrevingsoppgaver kan legges til avdelingen i Mo i Rana. Dette begrunner de med at:

• Innkrevingsoppgaver i Skatteetatens avdeling i Mo i Rana, vil være en riktig kompetanseprofil for de ansatte som må forlate NRK-lisensinnkreving og kan bidra til en reell kompensering for bortfall av arbeidsplasser.

• Det vil være hensiktsmessig for innbyggerne og næringslivet i Norge å kunne forholde seg til en mindre fragmentert statlig innkreving, enn tilfellet er i dag. Mye er allerede samlet i Skatteetaten etter innlemmingen av SI og NAVI, men ikke alt. 

• Å samle enda flere innkrevingsoppgaver kan bidra til ytterligere forenkling og effektivisering av innkrevingen på vegne av staten.

Statlige og offentlige krav som man ønsker skal kreves inn av Skatteetatens avdeling i Rana:

  • alle tvangsmulkter og overtredelseskrav
  • alle erstatningskrav som er tilkjent staten
  • alle tilbakebetalinger av feilutbetalte tilskudd
  • øvrige statlige avgifter regjeringen mener kan være hensiktsmessig å samle innkrevingen av

Mats Hansen, Venstre
Sissner Olsen, Frp
Anita Sollie, Høyre
Johan Petter Røssvoll, Sp
Anne Sofie Urke, KrF
Egil Brauten, Rødt
Gerd Jakobsen, Ap
Marit Tennfjord, SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags