Gå til sidens hovedinnhold

Rana AP: Når vi vet at en medfinansiering er et krav fra staten for å realisere en ny, stor flyplass, har vi rett og slett ikke råd til å la være

Artikkelen er over 4 år gammel

Linda Eide, leder i Rana Ap, skriver i et innlegg at partiet vil strekke seg så langt som nødvendig for å få flyplassen realisert.

LESERBREV Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rana Arbeiderparti har arbeidet for en ny, stor flyplass på Hauan siden det ble lansert for 10 år siden. Dette har også vært et mål i vårt program gjennom alle disse årene. All ære til Polarsirkelen Lufthavnutvikling, alle politiske parti, Rana Utviklingsselskap og andre som har jobbet med dette prosjektet gjennom disse årene.

Slike store prosjekter tar tid og det har vært mange milepæler. Det har blitt oppfattet som om alt var i boks, for så oppdage at det måtte nye runder til. Dette har medført til at noen innbyggere stiller seg tvilende til at det noen gang blir realisert.

Les også

– Vi anser at lokal tilførsel av kapital er ei forutsetning for å realisere drømmen om stor flyplass i nær framtid

 

Det har vært et stort engasjement i den lokale media og på sosiale medier. Fokuset har forandret seg underveis, fra at alle var for en ny, stor flyplass, til lokaliseringskrangel, til mistro til rapporter, til behovet for en ny flyplass etc.

 Rana Arbeiderparti strekker seg så langt som det er nødvendig for at en ny, stor flyplass kan realiseres i løpet av kort tid

 

Nå er vi på oppløpssiden og det har kommet klare signaler fra departementet om at det er urealistisk med en ny, stor flyplass uten medfinansiering. Rana kommune har økonomi til å bidra gjennom oppsparte midler og det vil ikke ha konsekvenser for gjennomføringen av Rana kommunes budsjett og økonomiplan frem til 2020. Dette er en engangsinvestering som ikke gir økte driftsutgifter, men det vil gi økt verdiskapning og flere arbeidsplasser.

 Rana Arbeiderparti strekker seg så langt som det er nødvendig for at en ny, stor flyplass kan realiseres i løpet av kort tid.

Vi blir stadig en mindre del av Norge, vi blir eldre og barnetallet synker. Rana kommune er nødt til å ta et ansvar for å snu denne trenden. En ny, stor flyplass er en svært viktig nøkkel for å nå målet om flere innbyggere og større vekst på Helgeland. Næringslivet trenger det sårt for å konkurrere på det nasjonale, internasjonale og globale markedet. Nytteverdien en ny, stor flyplass vil ha for næringslivet, vises ved at de også er med på en medfinansiering på 300 millioner kroner.

Les også

Å være for storflyplass, men mot kommunal medfinansiering, henger ikke sammen

 

Flere innbyggere betyr flere arbeidsplasser, høyere inntekter i form av skatteinntekter og overføringer fra staten, som igjen betyr at vi har bedre mulighet til å ivareta de store oppgavene i kommunen.

Når vi vet at en medfinansiering er et krav fra staten for å realisere en ny, stor flyplass, har rett og slett ikke råd til å la være!

Linda Eide

Leder for Rana Ap

 

Kommentarer til denne saken