Det bygges stadig i Mellomvika og det er åpenbart et behov for en nærbutikk i dette området

Dekker BEHOV: Det bygges stadig i Mellomvika og det er åpenbart et behov for en nærbutikk i dette området, mener Johan Petter Røssvoll. Foto: Hugo Charles Hansen

Dekker BEHOV: Det bygges stadig i Mellomvika og det er åpenbart et behov for en nærbutikk i dette området, mener Johan Petter Røssvoll. Foto: Hugo Charles Hansen

Artikkelen er over 4 år gammel

Johan P. Røssvoll skriver om sentrumsgrensene i et leserbrev.

DEL

LeserbrevDet har fra daglig leder i Rana næringsforening Trine Rimer og direktør i Coop Helgeland Per Brochman vært pekt på at flertallet av politikerne i Rana fører en uforutsigbar politikk i forhold til vedtatte planer.

Dette gjelder først og fremst det som har vært en sak om at det kan etableres dagligvarehandel på Søderlundmyra 14, og at den med en slik tillatelse er med å uthule og svekke planvedtaket om sentrumsavgrensingen som ble vedtatt av kommunestyret i 2014.

For min del er det viktig å få påpeke at et stort flertall av kommunestyret ved behandlingen av arealdelen i kommuneplanen Mo og omegn vedtok følgende:

«Det er også ønskelig at sentrum og alle bydelene har dagligvarehandel tilpasset bydelens behov, og med beliggenhet nær hovedfartsårene der folk bor.»

Dette er fremdeles gjeldende politikk og den dagligvareforetningen det er snakk om i Søderlundmyra 14 er ikke noe kjøpesenter, men en bydels butikk for dagligvarer. Det bygges stadig i Mellomvika og det er åpenbart et behov for en nærbutikk i dette området. Det er således ikke vingling og uforutsigbarhet som preger flertallsbeslutningen så langt i denne saken, da en så klart er innenfor det som et bredt flertall i kommunestyret sluttet seg til ved behandling av arealdelen kommuneplan Mo og omegn i 2014.

Johan Petter Røssvoll

Rana Senterparti

Dette gjelder først og fremst det som har vært en sak om at det kan etableres dagligvarehandel på Søderlundmyra 14

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags