Vet jentene hvilke muligheter som finnes der ute? Smarte jenter kan bidra til å løse klimakrisen

NHO og NITO vil få flere smarte jenter til å satse på en utdanning innen teknologiske fag. Nå inviteres jenter til Meyergården for å besøke en utdanningsturne som skal inspirere jenter til å ta slik utdannelse. 
 Ei som har valgt teknologien som er Andrea Bu, som jobber ved Celsa Armeringsstål.

NHO og NITO vil få flere smarte jenter til å satse på en utdanning innen teknologiske fag. Nå inviteres jenter til Meyergården for å besøke en utdanningsturne som skal inspirere jenter til å ta slik utdannelse. Ei som har valgt teknologien som er Andrea Bu, som jobber ved Celsa Armeringsstål. Foto:

DEL

LeserbrevSkal vi løse klimakrisen og bygge et bærekraftig samfunn er vi helt avhengige av å utdanne de unge innenfor de kompetanseområdene vi trenger for å utvikle ny teknologi og nye bedre tjenester. Da trenger vi alle gode hoder, inkludert jentene.

Norgesturne med stoppested Mo i Rana

Mandag 18. november kommer prosjektet Jenter og teknologi til Meyergården på Mo for å inspirere flere jenter til å velge teknologifaglig utdanning. De får møte unge, kvinnelige rollemodeller som har valgt teknologiske fag og blir introdusert for mulighetene et slikt utdanningsvalg kan gi. Arrangementene er støttet av NHO, NITO, Norsk Senter for Realfagsrekruttering og Bufdir.

For lite informasjon, og for få jenter!

Unge jenter og deres foreldre tror det er en fordel å være god på teknologi i fremtiden, og at dette er spennende utdanningsvalg. En ny undersøkelse av Kantar viser imidlertid at 70 prosent av jentene mener de trenger mer informasjon om hvilke teknologiutdanninger som finnes. Dette er urovekkende når vi vet at det er stort behov for denne kompetansen i fremtiden – så hva kan gjøres?

Vi må gi jentene mer informasjon om teknologiutdanningene som finnes, og hvilke muligheter teknologi- og realfag gir i arbeidslivet. Jentene trenger innsikt i hvilke løsninger ingeniører og teknologer er med på å skape. Da må lærere, rådgivere og foreldrene på banen. De må sette seg godt inn i mulighetene og videreformidle dette til jentene.

NITOs behovsundersøkelse, der arbeidsgivere er spurt, viser at 44 prosent synes det er vanskelig å få tak i kvalifiserte ingeniører. Kompetansebarometeret for NHO viser også i år at bedriftene i Norge trenger mer kompetanse innen disse fagfeltene. Mangel på ingeniører og teknologer fører til at oppgaver i samfunnet ikke blir løst, og nettopp derfor trenger vi flere unge som ønsker å studere teknologi- og realfag.

Vi ønsker din datter velkommen!

Jenter og teknologi har som formål å gi bredere innsikt i hvilke muligheter som finnes i arbeidslivet. Vi ønsker å nå flest mulig jenter, foreldre og rådgivere når vi reiser rundt på turné. Vi håper at du som forelder, rådgiver eller lærer vil anbefale din datter eller elev å komme på arrangementet vårt på Mo for å bli bedre kjent med alle mulighetene.

Ole Henrik Hjartøy, NHO regiondirektør og Gisle Lømo Stensvold, avdelingsleder NITO Nordland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags