Vi trenger veier hvor fullastede biler kan ferdes trygt slik at dyktige sjåfører slipper å sitte med hjertet i halsen

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mener veiene i nord blir glemt.

DEL

LESERBREV Under dagsnytt sendingen på NRK kvelden 13. januar fikk Tv-seerne endelig se et lite glimt av veistandarden i Nord-Norge. Trailersjåfør Ketil Bratland, med traileren full lastet med laks, fikk ett ublitt møte med en annen trailer i en tunell. Tunellen var ikke brei nok til at to store lastebiler kunne møtes der.

Bilen til Bratland ble så sterkt skadet at han måtte dra tilbake til Skjervøy, hvor traileren var lastet opp med ca. 50 tonn laks til store verdier. Om noe av lasten var blitt skadet fikk vi selvsagt ikke vite. Men det er fare for at noe av den ferske og fine fisken kan ha blitt skadet ved sammenstøtet. I alle tilfelle blir leveransen forsinket til mottakerne ved turen tilbake og omlasting over i en ny bil.

Tunellen der uhellet skjedde er ikke den eneste som er smal. De fleste tunellene i Nord-Norge er altfor smale. Det kjenner jeg veldig godt til som kommer nordfra og har kjørt både E6 og andre veier flere ganger.

Det er greit at vi skal hjelpe mennesker som er i nød. Men den hjelpen må ikke få politikerne til å glemme hvorfor de sitter i regjering og Storting. Nå gjelder det å prioritere fiskeriene.

Det gjelder både oppdrett og ikke minst fiskeriene utenfor vår kyst. Nå har skreien allerede kommet til Nord-Norge og mer fisk vil sige inn mot vår kyst. En fisk som etter spørres mer og mer fra utlandet. Og da trenger vi veier hvor fullastede biler kan ferdes trygt slik at dyktige sjåfører slipper å sitte med hjertet i halsen når de skal utføre en stor og samfunnsnyttig oppgave.

Fisken synes å kunne gi oss noen av de pengene som nedgangen av oljeinntektene påfører lille Norge. Mangler dagens politikere penger kan vi fortelle at bilistene betaler milliarder av avgifter hvert år. Lar vi pengene nå inn i en egen samferdselsbank, vil vi hele tiden ha nok penger til vedlikehold og utbedring og utbygging av nye veier.

Kåre Eriksen

Moderatene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken