Savnet mann i Sørfold funnet død

DEL

[AVISA NORDLAND] OPPDATERT 1349: Nordland politidistrikt melder rundt klokken 1345 at den eldre, savnede mannen er funnet omkommet. Det var et Sea King-helikopter fra Bodø som fant mannen. Han er bekreftet omkommet på stedet av lege. Pårørende er informert om hendelsen.

TIDLIGERE: Det pågår en stor leteaksjon i området Leirfjordgrenda i Sørfold kommune, etter at en eldre mann ble meldt savnet sent onsdag kveld.

Politiet fikk melding om ved 23.30-tiden, etter at savnede ikke hadde returnert etter en fottur. Ved 01-tiden natt til meldte operasjonssentralen ved Nordland politidistrikt at politi og Sea King var på stedet, samtidig som frivillige var på vei.

Onsdag morgen er mannen fortsatt ikke funnet.

- Vi er ute med masse mannskap fra politi og frivillige, sier operasjonsleder Yngvar Fredriksen til an.no.

Han opplyser at mannen er hjemmehørende i Salten og at han var på tur i fjellet i området Leirfjorgrenda.

Om lag 30 frivillige har deltatt i leteaksjonen i natt. Politi med hunder, Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp har vært med i søket. Sivilforsvaret har også deltatt.

- Det er politiet som koordinerer aksjonen. HRS bistår. Sea King har vært på stedet i natt, men arbeidsforholdene har vært krevende med mye vind, til dels vanskelig terreng samt mørke, opplyser Fredriksen.

Man håper nå at dagslyset vil lette arbeidet.

- Det har vært prøvd med Sea King, og det er søkt gjennom et område, men under dårlige forhold med tett vegetasjon, regnbyger og dårlig sikt. Hvis ikke andre gjør funn vil nok gjøre et nytt forsøk i løpet av formiddagen, opplyser redningsleder Jacob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til an.no.

Artikkeltags