[AVISA NORDLAND] Politiet i Nordland iverksatte mandag kveld leteaskjon etter en eldre mann i Saltdal.

Det var mannens pårørende som meldte Asbjørn Magne Maarnes savnet.

Nordland politidistrikt går nå ut med beskrivelse og navn av den savnede:

- Det er en mann som er savnet fra sin hjemplass. Beskrivelsen er mann på 72 år, 165-168 centimeter høy og veier rundt 60 kilo. Han ble sist sett med rød adidasgenser, dongeribukse og sorte sko, sier Mathias Djupvik.

- Politiet ønsker tips om noen kan ha sett eller har info om savnede, i tidsrommet fra klokken 11:30 mandag formiddag. Vi oppfordrer også personer rundt Rognan til å sjekke garasjer, boder, kjellere og nærområdet rundt, sier politiets innsatsleder på Rognan.

Lette gjennom natten

Politiet satte inn hundepatrulje og fikk bistand fra Røde kors gjennom natten.

Tirsdag morgen var mannen fortsatt ikke lokalisert.

Ulf Slettan, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, forteller at også frivillige ressurser har vært i sving gjennom hele natta.

- Vi har hatt mannskaper fra Røde Kors og får etter hvert en hund fra Norske redningshunder i løpet av morgenen. Norsk Folkehjelp sender også hjelp utpå dagen, sier Slettan til Avisa Nordland.

Leteaksjonen er konsentrert i området på Rognan.

- Sea King'en søker i området, i tillegg til en del frivillige på bakken, sier operasjonslederen.

Sivilforsvaret er på tur til å bistå i leteaksjonen.

Ny fase

- Vi har hatt et søk fra i går kveld og natt, sammen med Røde Kors. Det er gjort et grovsøk med hunder, men uten resultat, sier Mathias Djupvik, innsatsleder i Nordland politidistrikt.

- Nå går vi inn i en ny fase, der vi går i gang med finsøk. På et litt mer begrenset området. Det er også sendt ut et ønske om å få inn flere letemannskaper til søket, sier han.

Klokken 13.00 er det nye opplysninger i saken:

- Vi har gjort materielle funn etter savnede i søkeområdet, som vi nå jobber utifra, sier Djupvik til AN.

- Vi har mange mannskaper i sving for å finne savnede, og i deler av søkeområdet er det krevende terreng. Det er mulig at vi også benytter oss av Sea King-helikopteret ytterligere, sier innsatslederen til politiet.

I 14.30-tiden varsler politiet om at de skal over i en ny fase:

- Nå er vi inne i en fase der vi må begynne å utvide søkeområdet, siden vi ikke har gjort funn av personen, sier Djupvik.

- Vi blir å fortsette søket utover ettermiddagen og kvelden. Vi leter med fult trøkk, og vi har fortsatt håp om å finne savnede i god behold, legger han til.

Oppdateres.