Linda Mathinsen er fast ansatt skuespiller på Nordland Teater og spiller i teatrets vårsatsing Når vi døde vågner.

Det er teatret som opplyser dette i en pressemelding om det fjerde slippet til Vinterlysfestivalen.

Som Nordland Teaters egen Ibsen-kjenner var valget ganske naturlig i og med at Vinterlysfestivalen får et omfattende Ibsen-fokus, står det å lese i pressemeldingen.

Linda skal ha et eget Ibsenforedrag, og skal sammen med sin kone Sissel Brean ha en langlunsj i Teaterkafeen med tekst og musikk rundt lyrikken til Marie Takvam.

I sitt gratis Ibsenforedrag forteller hun om prosessen med å lage publikumssuksessen «Ibsens engler» som ble produsert ved Nordland Teater i 2006/2007.

I langlunsjen framføres tekstene av Linda Brean Mathisen og det loves rocka og vakker musikk komponert av Sissel Brean. Marie Takvam (1926–2008) var en poet som skildret sammenhengen mellom mennesket og natur og i «Å falle og reise seg att». kommer vi i nær kontakt med det å være menneske. Regier er ved Kristin Jørgensen

Linda Brean Mathisen er utdannet skuespiller ved Nordisk Institutt for Scene og Studio i 2002. Hun debuterte i rollen som Anja i «Kirsebærhaven» av Tsjekhov ved Nationaltheatret i 2003 og gjorde Edith i «Eit Draumspel» ved Det Norske Teatret i 2004. Hun var med og etablerte frigruppen Christiania Teater i 2005 og kom til Nordland Teater i 2006 med forestillingen «Ibsens engler». Siden 2011 har hun vært fast ansatt skuespiller ved Nordland Teater. I 2016 var hun med Statsteateret i forestillingen «1930 Diktatoren». Linda har også improvisasjon-bakgrunn, og har i mange år hatt improvisasjon-kurs en rekke steder i landet.

Hos Nordland Teater har hun medvirket i en rekke forestillinger, blant annet Blodig alvor, Frankenstein, En midtsommernattsdrøm, Hellige Tre Konger, Et dukkehjem, Hedda Gabler, Så rart, Vett og uvett, Monsterunga, og nå sist i Fruen fra havet.

Linda skal altså medvirke på scenen i Nordland Teaters Når vi døde vågner, hvor også en gammel kjenning av NT, Hilda Hellwig, har regi. Med utgangspunkt i Ibsens siste drama og konflikten mellom kunstnerskap og nære relasjoner, skaper regissør Hilda Hellwig en utforskning av ulike bånd mellom mennesker – kjærlighet, avhengighet, usikkerhet, sjalusi, begjær og avsky. Hva er virkelig og hva er et spill? Og hva er viktigst; å spille eller å leve?

I stykket møter vi også Kirsti Torhaug so spiller mot Linda Mathisen i Fruen fra gavet, Hun kommer med bokbad og konsert til Vinterlysfestivalen. Sven Henriksen leder bokbadet hvor det blir et dykk ned i Kirsti Torhaugs nyutgitte bok «Fornuftens skjøre grense».