Tilstanden kritisk for gutt etter badeulykke

Foto:

DEL

Nordland(Lofotposten):Nødetatene rykket fredag ettermiddag ut til Matsvannet i Kabelvåg etter melding om at en gutt ikke var kommet opp etter bading. Han var på badetur med noen venner.

Like før klokka fem bekrefter politiet at personen er funnet, og at det utføres livreddende førstehjelp.

– Personen er funnet og blir fløyet til UNN i Tromsø. Vi arbeider med å varsle de pårørende, sier operasjonsleder Mads Bernhoft.

Politiet fikk bistand fra Sea King sendt fra Bodø og ambulansehelikopter fra Evenes.

Politiet har satt i gang en etterforskning av hendelsen.

– Det tas nå avhør av dem som var til stede og av personell som har vært i aksjon. Vi ønsker å finne grunnen til at dette skjer, og vi begynner å få en oversikt over hendelsesforløpet, sier Bernhoft klokka 18.11.

– Helse har varslet de pårørende som nå er samlet med de andre involverte ved legevakt i kommunen. Kriseteamet i Vågan er satt i drift, og det pågår oppfølging av de involverte, sier han.

Det var dykkerne som fant gutten.

– Forholdene i vannet var vanskelig. Det var dårlig sikt og det var mye grums i vannet. Selve aksjonen gikk veldig greit. Vi fikk lett tak i de ressursene som trengs i en slik hendelse og det har blitt jobbet godt.


Oppdatert av NTB klokken 19.30:

Tilstanden kritisk for gutt etter badeulykke i Kabelvåg

Tilstanden til en gutt etter en badeulykke i Kabelvåg er kritisk, opplyser politiet. Gutten ble fløyet med luftambulanse til sykehus i Tromsø.

Politiet fikk melding om at en gutt ikke var kommet opp etter bading ved Madsvatnet i Kabelvåg klokken 15.45 fredag. Gutten ble funnet og hentet opp av vannet rundt en time senere.

Det ble utført livreddende førstehjelp av ambulansepersonell og gutten ble fløyet med luftambulansen til universitetssykehuset i Tromsø.

Innsatsleder Per Helge Moe sier til NRK at tilstanden til den unge gutten er kritisk. Gutten hadde vært og badet sammen med to andre gutter, og de hadde mistet ham av syne.

Ambulansehelikopter, brannmannskaper og redningsdykkere har bidratt i søket etter gutten, opplyser Mats Bernhoft i Nordland politidistrikt til NTB.


Artikkeltags