Bedre enn ventet

Adrian Møgster og Mo IL var tivis på høyde og litt bedre enn Harstad, men i det store og det hele var de gul- og svartstripede fra Troms det beste laget.

Adrian Møgster og Mo IL var tivis på høyde og litt bedre enn Harstad, men i det store og det hele var de gul- og svartstripede fra Troms det beste laget. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det mener Mo ILs trener etter tap mot Harstad.

DEL

Mo IL tapte 1-3 mot divisjonskollega Harstad i en treningskamp i Stålhallen i kveld.

Mål på overtid

Harstad var alt i alt det beste laget, og vant fortjent. Gjestene fra Troms ledet 1-0 til pause etter en scoring av Thomas Windstad i det 44. minutt, og gikk også opp til 2-0 ved samme mann før Mo ILs Vegard Lorentzen reduserte og skapte litt spenning et drøyt kvarter før slutt. Mo IL var farligst på dødballene til Remi Jakobsen, uten at HILs keeper ble truet skikkelig.

I stedet for at Mo IL klarte å utligne, satte Harstad inn sitt tredje for kvelden på overtid og vant dermed kampen 3-1 ved Aleksander Mathisen som fikk stå helt umarkert å heade inn på bakerste stolpe.

- De første 30 minuttene var veldig bra. Bedre enn forventet. Men vi ser den utfordringen vi har på siste tredel av banen, vi setter ikke våre sjanser mens Harstad setter sine. Det er forskjellen på lagene, sier Mo IL-trener Thor André Olsen.

Etter å ha mistet seks spillere, seneste Destin Makumbu (omtalt i lørdagens papir/e-avisutgave av Rana Blad), er det et helt nytt lag som Mo IL mønstrer i år. Det var tydelig mot HIL at Mo IL har mistet viktig kvalitet i laget, og både trenere og spillergruppen er innstilt på at det blir en kamp om å overleve i 2. divisjon.

Nedre halvdel

Kampen i dag ble en ny bekreftelse på det, skal vi tro Mo IL-treneren.

- Jeg tror også Harstad vil havne på nedre halvdel av tabellen. Vi er forberedt på at det blit tøft, sier Olsen.

Mo IL møter 4. divisjonslaget Fauske/Sprint - et lag Stålkam slo hele 6-1 i treningskamp tidligere i dag - mens Stålkameratene møter Harstad, i treningskamper i Stålhallen morgen. I den kampen stiller Mo IL i hovedsak et B-lag.

Mo IL hadde bare 14 spillere i troppen i dagens kamp, det sier litt om situasjonen for laget. Bare Ali Karan (skadet), Erlend Råum (bortreist) og Christer Anfindsen (bortreist) manglet av de som ventelig får eller kjemper om spilletid i år. Det viser hvor tynn tropp Mo IL har. Harstad hadde til sammenligning seks-sju innbyttere.

Neste kamp?

Det er usikkert om Mo IL får flere treningskamper før seriestart mot Moss FK 21. april på Sagbakken.

- Det største problemet for oss er at vi har mistet mange ledende spillere. At vi har få treningskamper er ikke noe nytt, sier Olsen.

Det kan også nevnes at Moss FK i dag vant 1-0 mot det ukrainske eliteserielaget FC Hoverla Uzhgorod (ligger på 13. plass) med 1-0 under deres treningsleir i Tyrkia. Finnsnes, som også spiller i Mo ILs avdeling, vant i dag 1-0 mot rivalen FK Senja.

Artikkeltags