Gå til sidens hovedinnhold

Knuste serielederne

Artikkelen er over 9 år gammel

Follo hadde vunnet ti av de elleve siste før møtet med Mo IL. Se videointervju med Thor André Olsen.

Mo IL ga seg ikke før det sto 4-1!

Med en drømmestart i hver omgang fikk Mo IL etter hvert god kontroll på kampen. I store deler av andre omgang spilte de med en mann mer etter at Follos Anders Lübeck ble utvist.

- I perioder var dette årsbeste. Mot Lørenskog hjemme (3-0) var vi nok enda bedre over 90 minutter, men i perioder var vi veldig bra i dag, sier trener Thor André Olsen.

Med seieren klatrer Mo IL opp på 30 poeng. Det er så mange poeng de selv har sagt de må ha for å berge plassen. Og fortsatt har jo bruntrøyene fire kamper til å samle poeng på.

1. omgang

Mo IL fikk en drømmestart på kampen. Etter bare to minutter ble Cato Jørgensen felt inne i 16-meteren. Dommeren var ikke i tvil og dømte straffe. Jørgensen tar vanligvis straffene selv, men overlot jobben til Remi Jakobsen denne gang. Han satte ballen sikkert oppe til høyre for keeper.

Etter det var kampen relativt jevn, men Follo fikk etter hvert kanskje et lite overtak. Og etter en drøy halvtime.kom utligningen. Et innkast nede ved hjørneflagget på høyresiden ble kastet inn i feltet til Eirik Markegård. Etter litt fram og tilbake havnet den hos Fitim Azemi som hadde en enkel jobb med å sette inn 1-1.

Follo hadde kanskje et lite overtak etter scoringen. Men mot slutten av omgangen slo Mo IL kraftig tilbake. Først skjøt Remi Jakobsen i stolpen, så sendte Cato Jørgensen laget i ledelsen igjen minuttet før pause. Andreas Sletvold la ballen fint til rette inne i feltet, og Cato Jørgensen satte den knallhardt bak Pål Magnus Stensholt.

2-1-ledelse til pause - mot et lag som har vunnet ti av de elleve siste kampene!

2. omgang

Mo IL fikk en drømmestart på første omgang. Starten på andre omgang var ikke mye dårligere. Follo sov på corner, og Kim André Råde slo den langs bakken til Andreas Sletvold som kom løpende mot på venstresiden. På direkten sendte han avgårde et skudd som plasserte seg vakkert ved lengste stolpe. 3-1 etter bare fire minutter!

Og det var mer i vente. Bare fire minutter senere fikk Mo IL straffespark da Niklas Bakksjø ble revet ned inne i 16-meteren. Cato Jørgensen var tilbake som straffeskytter og satte den sikkert i mål. 4-1. Og som om ikke det var nok - resten av kampen skal de spille elleve mot ti. Anders Lübeck ble nemlig utvist da han laget straffen.

Etter den høydramatiske starten på omgangen, måtte resten av kampen bli en nedtur. Med et Mo IL-lag som var fornøyde og et Follo-lag som ga opp, ble det bare en transportetappe.

Før kampen

Trener Thor André Olsen (48) har valgt å sette seg selv på benken, og gir dermed 30 år yngre Vegar Rabliås sjansen igjen. Ellers er laget mer eller mindre toppet. De eneste som mangler av de som kunne fått plass i elleveren er Olav Hauknes og langtidsskadde Lars Erik Zetterlund Nilsen.

Follo spilte cupfinale i 2010, samme året som de rykket ned fra 1. divisjon. I dagens førsteellever finner vi to av dem som var med på å tape mot Strømsgodset - Jens Kristian Skogmo og Eirik Markegård.

Kan slå alle

– Det er en ekstra motivasjon for oss at de har vært i så god form, sier Kim André Råde som er tilbake på banen igjen etter at han måtte sone karantene i den forrige kampen mot Stabæk 2 (seier 3-2) for to uker siden.

Dermed er han ekstra spillesugen med tre uker uten kamp. Han tror det er mulig å slå Follo, som har vunnet 10 av 11 kamper etter sommerpausen.

Følg kampen live her.

– Det er alltids mulig, og hjemme vet vi at hvis vi spiller på vårt beste kan vi slå alle. Men en lett oppgave blir det ikke, Follo er i veldig god form, sier Råde.

Kan bli artig kamp

Trener Thor André Olsen bryr seg ikke om at de kan utsette opprykksfesten til Follo.

– De rykker opp uansett, og vårt fokus er at det er viktig at vi tar flere poeng for å berge plassen, sier Olsen, som tror det er mulig å ta poeng fra serielederen.

– Follo har imponert etter sommerpausen, spesielt med tanke på at de også fikk kampfiksingssaken. Men klarer vi å holde det nivået vi hadde den siste halvtimen mot Stabæk 2, så kan det bli en artig kamp. Problemet vårt med et så urutinert lag har vært at vi varierer for mye, sier Olsen.