Mentalt styrket etter tøff Glimt-høst

KLAR: Ulrik Berglann har tatt et oppgjør med seg selv, og går på en ny sesong i Glimt-trøya med friskt mot. Foto: Freddy Toresen

KLAR: Ulrik Berglann har tatt et oppgjør med seg selv, og går på en ny sesong i Glimt-trøya med friskt mot. Foto: Freddy Toresen Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det var en Nesna-gutt full av revansjlyst som møtte på første Glimt-trening i går.

DEL

Ulrik Berglann gleder seg stort til å ta fatt på sin andre sesong i Glimts A-stall. Motgangen fra i fjor høst skal snus til noe positivt raskest mulig.

– Jeg slet med manglende spilletid og tillit. Jeg mistet selvtilliten og fikk ikke ting til å fungere. Nå har jeg tatt et lite oppgjør med meg selv. Jeg kan ikke skylde på verken det ene eller det andre. Det er helt opp til meg selv om jeg skal lykkes på banen eller ikke, sier den lynhurtige venstrekanten og legger til:

– Jeg vil ikke skylde på noen.

Regimeskifte

Det er nye sjanser og nye gevinster i Glimt om dagen. Jan Halvor Halvorsen og Aasmund Bjørkan har erstattet fjorårets trenerduo, Cato Hansen og Tom Kåre Staurvik. Et regimeskifte som gjør at samtlige spillere i troppen starter med blanke ark.

– Det blir veldig spennende. Jeg er fast bestemt på å vise de nye trenerne at jeg er god nok for laget. Jeg er innstilt på å ta opp jakten på mye spilletid. Jeg føler jeg har det som kreves for å få bidra, sier driblefanten fra Nesna.

Ferie på Nesna

Etter at 2012-sesongen ble avsluttet med tap i kvaliken mot Ullensaker/Kisa har Glimt-spillerne hatt seg en lang ferie. Ulrik Berglann har feriert i hos kompiser i Fredrikstad og hjemme på Nesna.

– Det har vært fint å koble av med familie og venner. Jeg har storkost meg, forsikrer han.

– Har det bare blitt ferie, eller har du trent litt også?

– Jeg har holdt formen vedlike. Det er aldri lurt å møte opp til sesongoppkjøring uten å ha trent i forkant. Jeg føler jeg har lagt ned et godt stykke arbeid de siste ukene. For meg er det viktig å møte opp med en del trening i kroppen, forsikrer han.

Det handler om å vise seg fram fra dag én. Det handler om å vise at man duger, at man vil noe og at man ønsker å være med. Spesielt for unge spillere som fortsatt har til gode å etablere seg som stabilt god 1. divisjonsspiller.

Vet hva som må til

– Jeg vet hva som må til. Jeg lyktes bra i starten av sesongen i fjor. For meg handler det om å bli mer stabil. Jeg vet hva som skal til, og jeg er villig til å gjøre jobben som kreves. Jeg er veldig optimistisk med alt som skal skje i 2013 i Bodø/Glimt, slår Berglann fast.

De nye trenerne ønsker å se samtlige spillere i troppen før de danner seg et bilde av hvem som skal inn og ut i Glimt.

– Jeg har sett mange av lagets kamper fra sist sesong på dvd. Jeg har fortsatt noen kamper igjen å se. Jeg liker det jeg har sett av mange av unggutta, forsikrer nytrener Jan Halvor Halvorsen og legger til:

– Alle skal få en fair sjangs til å vise at de duger. Jeg stiller tøffe krav til minhe spillere. Det skal de få merke. Her er det bare å gripe sjansen når de får den.

De helgule skal trene hver dag i Nordlandshallen de første ukene. Belastningen økes gradvis fra de første litt roligere økte i starten, til mer trykk og guffe etter hvert som ukene går.

– Vi begynner forsiktig. Vi kan ikke dose på med en gang. Spillerne må bli vant til fotballbevegelser igjen. Vi ønsker ingen skader i starten fordi vi alle blir for ivrig, slår Halvorsen fast.

Artikkeltags