Prøver seg i Glimt

Stålkams Martin Bjørnbakk (fremst) følges nøye av Håvard Sakariassen og Bodø/Glimt.

Stålkams Martin Bjørnbakk (fremst) følges nøye av Håvard Sakariassen og Bodø/Glimt. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I helga spilte Stålkams Martin Bjørnbakk mot Glimt. Om et par måneder skifter han side.

DEL

Fredag 7. april reiser nemlig klubbens juniorlag til Bergen for spille kvalifisering til sommerens eliteturnering, den såkalte JET-cupen. Der møter de Løv-Ham og Bryne, hvor beste lag får delta i selve turneringen på Hamar i sommer.

Like etter at søndagens kamp mot Glimt ble blåst av fikk Stålkams talentfulle midtstopper Martin Bjørnbakk forespørsel om å være med. 18-åringen trengte ikke lange betenkningstiden.

Er interessant

- Det takket jeg selvfølgelig ja til. Der får man testet seg mot de absolutt beste juniorspillerne i Norge. En sånn sjanse kan man ikke la gå fra seg.

Bjørnbakk hadde muligheten til å være med Glimt-guttene til fjorårets turnering, men den gang kom forespørselen på verst tenkelige tidspunkt.

- Jeg var på sydenferie da de ringte meg i fjor. Dermed blir det ekstra godt å endelig kunne få være med denne gang, sier unggutten, som både Tromsø og Rosenborg tidligere har vist interesse for.

Kåre Ingebrigtsen legger ikke skjul på at Bjørnbakk er en interessant mann som de har fulgt med en stund.

- Han er en god og talentfull spiller vi har sjekket ut. Problemet er at Stålkam har krav på utdanningskompensasjon ved en eventuell overgang, og de midlene har vi ikke tilgjengelig, sier Glimt-treneren, som mener at Bjørnbakk har godt av et klubbskifte.

- Han er en spiller som burde få testet seg på et høyere nivå. Blir han for lenge i 3.divisjon er det stor fare for stagnasjon, forklarer han.

Ser problemstillingen

Bjørnbakk ser problemstillingen.

- Jeg følte meg klar til å dra til Tromsø da de var på banen, men dem ble det ikke noe av. Treningsforholdene her er ikke optimale, men når det er sagt har jeg fått en annen rolle i laget nå. I år er jeg en av de eldste og mest rutinerte og det er da jeg virkelig skal stå frem, sier den robuste forsvarsspilleren, som innrømmer at Glimt er en klubb han godt kunne tenkt seg å spille for.

- Selvfølgelig er de det. De spiller flott og attraktiv fotball og har noe spennende på gang. Når det er sagt forholder jeg meg til kontrakten jeg har med Stålkam.

I går gjorde han og resten av Stålkam-spillerne en meget solid jobb i kampen mot Glimt. Vertene stilte med åtte A-lagsspillere, uten at det spilte stor rolle. Divisjonsforskjellen kom ikke til syne og Glimt slet seg til en 3-2-seier.

- Mot Innstranden viste vi styrke og moral ved å snu 0-2 til 3-2, sier trener Andrej Jefremov.

Den kampen endte til slutt 3-3. Stålkams målscorere mot Glimt var Tarjei Sandvær og Eivind Aasen. Mot Innstranden tegnet Eivind Aasen (2) og Alexander Iversen seg på scoringslista.

Artikkeltags