[AVISA NORDLAND] Lone Amalie Blix fra Rognan kom mandag ettermiddag over et noe sjeldent syn langs bilveien hun gikk tur langs.

– Det er ikke første gangen jeg plukker opp søppel og gjenstander langs denne strekningen, men dette var sjokkerende mye, sier Blix

Dumpet i naturen

Rundt klokken 16.30 på mandag gikk Lone Blix på tur i Saltdal, og hun ble alt annet enn fornøyd over det hun oppdaget på Stamnes.

– Det var ikke noe særlig gøy å gå tur, da jeg fant uendelig mye bruktutstyr dumpet midt i Stamnesstigningen utenfor Rognan. Der er helt forkastelig dårlig gjort, sier Blix.

– Når det er sagt så er det ofte at jeg ser forsøpling langs strekningen mellom Fauske og Rognan, og spesielt mellom Setså og Rognan der det er flere avkjørsler med skråninger rett ned mot havet som brukes til avfallsstasjon, legger hun til.

Lone Blix ble forbannet over å finne alt fra gamle møbler, vinylplater og kjøkkenutstyr slengt langs veien og ut i naturen.

– Jeg var så forbannet at jeg nesten ikke fikk med meg alt som lå der. Det er jo lettere å dra innom søppeldynga enn å kaste det i naturen, men det jeg stusset mest over var at det sto prislapp på flere av gjenstandene, sier Blix.

Miljøkriminalitet

Bjørn Tore Jessen som er eier og daglig leder av bruktbutikken Jessen brukt og nytt i Bodø har svaret på hvorfor det er prislapper på produktene som er dumpet i Saltdal.

– Det har seg slik at jeg skulle selge en varebil, og mannen som kjøpte bilen skulle få 5.000 kroner i avslag om han tok med seg en del produkter som ble betegnet som avfall, noe han takket ja til, sier Jessen.

– Avtalen gikk på ingen måte ut på at avfallet skulle dumpes i ei skråning i Saltdal. Mannen skulle kjøre til Østlandet og det er sterkt beklagelig at han har valgt å kaste alt i naturen, sier Jessen.

Da eieren av bruktbutikken i Bodø fikk høre om nyheten ble han forbannet, og tok kontakt med politiet.

– Jeg har vært i kontakt med politiet som er på saken, og om de hadde kapasitet skulle de dra å konfrontere han med dumpingen, sier Bjørn Tore Jessen.

– Det er godt at miljøkriminalitet blir slått ned på, og som i denne saken at det faktisk blir oppklart hvem som har gjort det. Forhåpentligvis blir han også tatt og straffet for handlingen, sier Jessen.