Lurøy Kystlag får 240.000 kroner fra Stiftelsen UNI til nytt naust

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober 2019 besluttet å innvilge kr 240.000 til dette formålet, skriver stiftelsen i en pressemelding.

Lurøy Kystlag har bygget og står for driften av Lurøy Kystmuseum. De har som formål å ta vare på gammel kystkultur fra Helgelandskysten, og gjenspeile fisker bondens levesett de siste 100–200 åra. Laget har 32 faste medlemmer.

Lurøy Kystmuseum er et bygg i 3 etasjer med gamle båter, motorer og landbruksutstyr utstilt i 1. etasje, mens mindre husholdningsgjenstander o.l. er utstilt i 2. og 3. etasje. Museet er åpent for guidet omvisning året rundt i forbindelse med lokale arrangementer, samt for besøkende turister, skoleklasser fra Helgelands-regionen og andre interesserte etter avtale. Kystmuseet har de siste årene fått flere større båter i gave og annet utstyr fra gamle dager som det ikke er plass til inne i Kystmuseet. Disse må derfor lagres utendørs inntil videre, noe som gjør restaurasjon og vedlikehold vanskelig og verdiene kan gå tapt. Kystlaget planlegger derfor å bygge et naust med utforming som en gammel fiskehjell ved siden av Kystmuseet.

Her tenkes lagret større båter og landbruksutstyr fra gamle dager for restaurasjon og vedlikehold. Naustet vil bli en del av Kystmuseet, og besøkende vil få omvisning her som en del av omvisningen i Kystmuseet, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken