– Det er utrolig mye utstyr på båten og den er spesialdesignet og bygd for vårt behov

VELUTSTYRT: Dette er Norges mest velutstyrte servicefartøy i sin kategori, og er bygget i Polen. Den vil få hjemmehavn i Kvarøy.Foto: Bård Arnesen

VELUTSTYRT: Dette er Norges mest velutstyrte servicefartøy i sin kategori, og er bygget i Polen. Den vil få hjemmehavn i Kvarøy.Foto: Bård Arnesen

Artikkelen er over 3 år gammel

Helgeland oppdrettsservice har investert i en helt spesiell båt, bygd for deres behov.

DEL

Fartøyet «Grimen» er en av Norges mest velutstyrte servicefartøy i sin kategori. Båten er levert av Risnes Marine Craft og ble overrakt til Helgeland oppdrettsservice AS i Bergen.

Helgeland Oppdrettsservice AS er nystartet, og er et samarbeid mellom oppdrettsselskapene Kvarøy Fiskeoppdrett AS i Lurøy, Selsøyvik Havbruk AS i Rødøy og GIFAS i Gildeskål. Båten vil ha hjemmehavn på Kvarøy.

Vi har kjørt over både Skagerak og ikke minst i stiv kuling over Stadhavet. Det var nesten som en kosetur

Gjermund Olsen, daglig leder

– Det er utrolig mye utstyr på båten og den er spesialdesignet og bygd for vårt behov. Den blir satt i drift så snart den kommer til Kvarøy, sier daglig leder Gjermund Olsen.

Fartøyet skal blant annet brukes til fortøyningshåndtering, avlusning og inspeksjon av nøter. Olsen mener den vil øke sikkerheten og forutsigbarheten til de tre oppdrettselskapene. Den er designet for å betjene alle tenkelige og utenkelige operasjoner tilknyttet installasjoner i og ved sjø.

Olsen sier at de virkelig har fått testet båtens egenskaper på vei nordover.

– Vi har kjørt over både Skagerak og ikke minst i stiv kuling over Stadhavet. Det var nesten som en kosetur, og vi kommer ikke til å oppleve noe slikt hos oss. Vi fikk den godt testet, sier Olsen.

OVER STAD: Båten ble overlevert ved kai i Bergen, på veien nordover har den fått «kjørt seg» på Stadhavet.

OVER STAD: Båten ble overlevert ved kai i Bergen, på veien nordover har den fått «kjørt seg» på Stadhavet.

Den daglige lederen sier at det blir godt å få en slik kapasitet med høyteknologiske løsninger, og er helt sikker på at investeringene på over 20 millioner kroner vil lønne seg i lengden.

– Skal vi konkurrere om gode folk, må vi ha også ha gode fasiliter, sier Olsen med tanke på at båten har tre lugarer, alle med dusj og toalett.

«Grimen» er en Risnesbåt type Helgøy 15. Risnesbåtene har gjennom mange år vært den mest solgte arbeidsbåten i oppdrettsnæringen og rundt 150 båter har blitt levert til ulike oppdrettsselskaper.

"Grimen"

  • Servicebåt som er 15 meter lang og 10,5 meter bred.
  • Har en marsjfart på 10 knop.
  • Båten er godt teknisk utstyrt med blant annet ROV, to nettvaskere, store vinduer for maksimal oversikt og en kraftig kran.

Artikkeltags