Verdensmestere kommer til Lovund: – Disse jentene er de beste ambassadørene som finnes

Thea Indrebø (t.v.), Ida M. Øberg, Agnethe Kjensli, Sofie Sjødal kommer til bridgecamp på Lovund i mars og det ser leder i Helgeland Juniorbridgeklubb, Kurt Ove Thomassen, fram til.

Thea Indrebø (t.v.), Ida M. Øberg, Agnethe Kjensli, Sofie Sjødal kommer til bridgecamp på Lovund i mars og det ser leder i Helgeland Juniorbridgeklubb, Kurt Ove Thomassen, fram til. Foto:

Verdensmestere i ungdomsbridge kommer til Helgeland juniorbridgeklubbs juniorcamp på Lovund i mars.

DEL

Under NM-arrangementet på Storefjell sist helg ble nyheten om at HJBK (Helgeland Juniorbridgeklubb) har inngått avtale med Norges nybakte verdensmestere sluppet. Det betyr at Thea L. Indrebø (gull i jenter U26 par og lag), Ida M. Øberg (gull i jenter U26 par og lag), Sofie Sjødal (gull i jenter U26 lag og sølv i U26 par) og Agnethe H. Kjensli (gull i jenter U26 lag og sølv i U26 par) kommer til Lovund i mars, og skal inngå i arrangementsstaben under campen.

Dette blir en unik mulighet for ferske, bridgespillende barn og unge, til å få møte og lære av verdens beste ungdommer, skriver HJBK i en pressemelding.

Det var i august jentene deltok i VM for ungdomsbridge som ble arrangert i Kroatia. Jentene var suverene i både par (dobbeltseier) og lag.

– Disse jentene er de beste ambassadørene som finnes for idretten vår, sier leder for HJBK, Kurt Ove Thomassen i en pressemelding.

– De er på et sportslig høyt nivå, og de brenner for rekrutteringsarbeid. To av jentene deltok på bridgelærerutdanningen som ble arrangert i Mo i Rana i 2018, og kommer nå tilbake til regionen for å bidra i forbindelse med det store rekrutterings-prosjektet i regi av Helgeland bridgekrets, som snart går inn i sitt tredje år, sier Thomassen videre.

Barna ved skolene i Lurøy kommune vil treffe jentene allerede fra førstkommende søndag. Torsdag og fredag denne uka vil Lurøy-elvene få bridgekurs i skoletiden, og dette blir fulgt opp med videre kurs over internett.

– Jentene er samstemte i at de gleder seg til å komme til Lovund. Ingen av dem har vært på Helgelandskysten tidligere, og de gleder seg til å treffe det blomstrende barne- og ungdomsbridgemiljøet på Helgeland. De kjenner fra før godt til rekrutteringsarbeidet som gjøres på Helgeland, og de er med på lokale prosjekter som følger Helgeland sin modell. Jentene håper de kan engasjere ungene og inspirere noen til å satse seriøst på idretten. Agnethe Kjensli begynte å spille for kun 3–4 år siden, og er et eksempel på at man kan nå svært langt på kort tid, om man er dedikert, sier Thomassen.

Vinterens bridgecamp er et samlingspunkt for alle bridgeinteresserte barn og unge fra hele Helgeland. Deltakelsen krever ingen andre forkunnskaper enn at barna har deltatt på skolekurset. Det holdes kurs og konkurranser som er tilpasset nivået til deltakerne.

Kurt Ove Thomassen sier at det store juniorprosjektet er et voldsomt økonomisk løft, men er fast bestemt på at dette er det som må til for å få ønsket effekt.

– Vi ønsker å fylle et tomrom når det gjelder fritidstilbud for barn og ungdom, samtidig som vi ønsker langsiktige, sportslige resultater. Det viktigste nå er å komme i gang med opplæring og et tilbud i alle kommunene på Helgeland.

Thomassen sier at de har et veldig godt samarbeid med NBF (Norsk Bridgeforbund) og at de har flere spennende prosjekter på gang.

– Vi kommer med flere store nyheter snart, men nå skal vi glede oss over avtalen vi har fått på plass med verdensmestrene, sier han.

Helgeland Juniorbridgeklubb

  • Helgeland juniorbridgeklubb ble stiftet i 2018, og har i dag avdelinger i Sømna, Alstahaug, Leirfjord, Vefsn, Hemnes, Nesna, Lurøy og Rana.
  • I løpet av 2020 skal det være avdelinger i alle helgelandskommuner.
  • HJBK og NBF Helgeland skal sørge for at cirka 3.500 barn får bridgeopplæring i skolen.


Artikkeltags