I løpet av september vil det være hull gjennom Liatinden på fylkesveg 17

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det meste av arbeidet på prosjektet Liafjellet-Olvikvantnet i Lurøy kommune foregår nå inne i tunnelen.

Gjennomslag i tunnelen ventes i løpet av september.

- Den skredutsatte strekningen på fylkesveg 17 vil bli en trygg og god veg å kjøre på. Arbeidet med vegen vil være ferdig i slutten av 2019, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp), i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

60 meter i uka

Entreprenøren PNC har drevet ca. 1400 meter inn i tunnelen og i snitt driver de rundt 60 meter i uka. PNC starter med jobben inne i tunnelen når gjennomslaget er gjort.

Anleggsaktiviteten øker etter sommerferien. I løpet av høsten starter PNC både med støpning av tunnelportalene og vegbygging på nordsiden av Olvikvatnet. Trafikanter i området må belage seg på noe redusert framkommelighet også i tiden fremover. Vegen vil tidvis være stengt i forbindelse med sprengningsarbeid.

Om prosjektet

Fv. 17 Liafellet–Olvikvatnet omfatter bygging av i alt 5,5 kilometer ny veg fra sørsiden av Liafjellet til kommune- grensa mellom Lurøy og Rødøy. Den nye vegen tar trafikantene bort fra det som i dag er et skredutsatt område under Liatinden. Prosjektet skal etter planen være ferdig mot slutten av 2019.

Artikkeltags