Skal legge sjøkabel i Lurøy - kontrakten har en verdi på over 60 millioner kroner

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I en pressemelding opplyser Nordlandsnett at kontrakten er underskrevet.

- Nordlandsnett vedtok før årsskiftet utbygging av forsyningssikkerheten i Lurøy kommune. Utbygging av forsyningssikkerheten i dette området har vært en del av avtalen som Nordlandsnett inngikk i forbindelse med kjøpet av nettvirksomheten til Rødøy-Lurøy Kraftverk AS.

Det vedtatte utbyggingsprosjektet omfatter ny sjøkabel som skal legges fra Kvina til Lovund, lengde 41 km. Lovund er et viktig industrisamfunn som har virksomheter innenfor flere områder som krever høy brukstid og økt forsyningssikkerhet. Den nye kabelen vil også gi økt reserve- og forsyningssikkerhet for flere områder i Lurøy kommune.

Nordlandsnett signerte 1. mars avtale med Seløy Undervannsservice AS om levering og utlegging og av den nye kabelen. Kontrakten har en verdi på over 60 mill. kr.  Sjøkabelen skal produseres i Drammen ved Prysmian Group Norge AS, og skal leveres i løpet av høsten 2019.

Dette er et stort og betydelig prosjekt for Nordlandsnett, et prosjekt som vil inngå i en fremtidsrettet utvikling- og utbygging av nettet i Lurøy kommune, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags