Gå til sidens hovedinnhold

Eks-biskop stiller opp som reddende juleengel for kirkegjengerne

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere biskop Tor B. Jørgensen sørger for at julefreden senker seg på kysten.

Etter at de fast ansatte prestene i Lurøy og Træna sa opp og flyttet, kunne det gå mot en mindre hyggelig tid i kirkene i de to kommunene. Situasjonen ble reddet ved at Tor B. Jørgensen, tidligere biskop i Sør-Hålogaland bispedømme, tok turen nordover som en reddende juleengel.

– Det har vært en stor opplevelse å få være vikarprest her om vinteren, sier han.

Jørgensen er svært glad i Helgeland og kunne slett ikke si nei til å stille opp og spre det glade budskapet under en av de viktigste høytidene for kirken, da han ble spurt.

LES OGSÅ: Tor B. Jørgensen avlyste Helvete. Det har skapt et aldri så lite helvete

– Selv om en har vært biskop, er man prest i bunnen. Jeg trives i presterollen, sier han, som røper at han skal lede julegudstjenesten på Træna. Oppholdet i nord innebærer at det ikke blir noen julefeiring med familien og at han for første gang må lage julemiddag. På menyen står julekveite. Har fått handlet inn noen stykker fra en lokal fisker.

- Jeg kommer nok til å snakke en del med min kone Anne om hvordan en skal tilberedes, når stresset tar overhånd, sier han.

Tiden som juleengel avsluttes med høymesse på Lovund 2. juledag.

- Jeg skal etterpå sette kursen hjem. Må jo komme hjem til min egen bursdagsfeiring med familien den 3. juledag, sier Tor B. Jørgensen.

Kommentarer til denne saken