Gå til sidens hovedinnhold

Vil flytte flere leger nærmere folket og ut fra øya med rådhuset på

Artikkelen er over 5 år gammel

Legetjenesten i Lurøy kan gjennomgå store forandringer om Lurøy Ap får resten av de folkevalgte med på en endring.

I dag er det slik at de to faste legestillingene i Lurøy kommune er lokalisert til kretsen Onøy/Lurøy. Dette ønsker nå Lurøy Arbeiderparti å gjøre betydelige forandringer på. De ser nå for seg å øke antallet kommunale legestillinger fra to til tre. For å flytte legene nærmere folk, går de inn for å ha en lege på Onøy/Lurøy, en lege på Lovund/Sleneset og en lege på Lurøy innland.

- Tanken er at kommuneoverlegen skal ha sitt arbeidssted ved legekontoret på rådhuset, sier partileder og ordførerkandidat Siw Moxness.

Kortere vei til fastlegen

Partiet mener at dette grepet handler om å bygge framtidas legetjeneste i kommunen, ved at det vil bli en større nærhet for folk til sin fastlege.

- Denne styrkingen skal bidra til å redusere vaktbelastningen for legene og gi større stabilitet, sier Moxness.

Hun mener det også vil bidra til å få ned ventelistene og øke kapasiteten ved helsestasjonene.

På sikt er det et mål å finne økonomisk rom for å gi et tilbud med kontordager for legen på Kvarøy, Sørnesøy og på Hestmannøy etter en lignende modell som de hadde i kommunen da den gamle ambulansebåten Æskulap var i drift.

 

Kommunal utredning

Spørsmålet om flere legestillinger var oppe til debatt i kommunestyremøtet før ferien. Da gikk Lurøy ikke inn for å gjøre noe på direkten, men de bad administrasjonen lage en utredning om saken. Den viser at det er gjennomførbart å gå for tre legestillinger.

- Ved denne modellen blir det mer tid til pasientbehandling ved helsestasjonene og en vil øke kommunens inntekter fra staten, sier varaordførerkandidat Tarjei Østrem.

Avtroppende ordfører Bjørnar Skjæran forventer at dette forslaget vil bli tatt godt i mot blant de andre partiene og at oppslutningen i kommunestyret blir svært stor.

- Jeg regner med et vedtak det er en bred enighet bak, sier han.

Kommentarer til denne saken