OPPDATERT: Politiet i Sverige har nå gått ut med flere opplysninger i forbindelse med ulykken i Sverige. De tre som omkom satt alle i den samme bilen. Alle tre var statsborgere fra et land utenom Europa. Politiet har lykkes med å komme i kontakt med de pårørende til to av de omkomne.

De tre som omkom var alle unge menn født i henholdsvis 1995, 1996 og 1998.

TIDLIGERE: Tre personer er døde etter en kraftig kollisjon mellom to biler ved Betseledammen utenfor Lycksele søndag.

E12 fra ulykkesstedet Lycksele N til Kattisavan S ble stengt i begge retninger mens redningsarbeidet pågikkr. Det bl opplyst at veien ville bli stengt lenge, og de som hadde mulighet til det ble oppfordret til å velge alternative kjøreruter.

Politiet opplyste til Västerbottens Kuriren klokka 15.05 at til sammen ni personer var innblandet i ulykken, flere av dem er barn.

I følge Ulf Axelsson, som er redningssjef i beredskap, skal tilstanden være kritisk for flere av de involverte.

Klokka 15.50 ventet Polisen på tekniker fra Umeå som var på vei til Betseledammen for å innlede teknisk undesøkelse. Veien var da fortsatt stengt.

Klokka 16.05 opplyser stabssjef Marie Fredriksson ved Lycksele sykehus at ytterligere en person er alvorlig skadd. Det skal dreie seg om et barn født på 2000-tallet, som er fløyet til Norrlands universitetssykehus med helikopter.

Fem personer beskrives om lettere skadet eller uskadet, skriver vk.se.

Ulykkesplassen har status som åsted, fordi politiet vil sikre spor som kan stadfeste ulykkesforløpet. Politiet vil ta beslag i bilene.

De som var involvert i ulykka ved Betseledammen er hjemmehørende i Sorsele og Lycksele, har vk.se fått opplyst hos helsetjenesten.

Saken er oppdatert.