Brått måtte fungerende daglig leder Tor-Anders Rasmussen og gjengen på Frivilligsentralen endre forberedelsene de var så godt i gang med. Det skjer bare femten dager før julaften.

– Vi trodde julaften skulle bli normal i år, men slik blir det dessverre ikke, sier Rasmussen til Rana Blad.

Han må ta fram oppskrifta fra koronaåret 2020, som han hadde håpet var historie.

– De vi vet om som blir sittende alene julekvelden, og som har sagt at de vil ha oss på døra, vil få en julekurv levert av oss. Det blir altså ikke julemiddag på Møteplassen i regi av Frivilligsentralen slik vi hadde gledet oss til. En julekurv er det vi får til slik situasjonen er nå, sier fungerende daglig leder Tor-Anders Rasmussen.

Hjemmetjenesten i Rana hjeper til med å formidle hvem som blir alene julaften og kan tenke seg en julekurv. I tillegg har Frivilligsentralen navn på de som hadde meldt seg på til arrangementet de blant annet gjennom Rana Blad, inviterte til på Møteplassen i slutten av november.

– Vi har jo hatt folk innom som virkelig har gitt uttrykk for at de så fram fram til å feire jul sammen med andre her på Møteplassen. Det kjennes godt i hjerterota når vi må avlyse, sier Tor-Anders Rasmussen.

Det er de frivillige ved sentralen som kjører hjem til de aktuelle adressene med en kurv med gode saker oppi.

Avlysningen skjer etter regjeringas pressekonferanse tirsdag kveld, der statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkhol supplert av finansminister Trygve Slagsvold kom med nye nasjonale påbud og anbefalinger. Blant flere påbud er meteren tilbake, begrensninger i antall personer som kan møtes, påbud om munnbind når avstandskravet ikke kan overholdes og hjemmekontor for alle som kan.