Må en så viktig etat som brann- og redning svi for at sentralledelsen i kommunen skal «oppgraderes»?

REAGERER: Brannsjef Frode Thomassen mener det vil bli dårligere beredskap når kommunen skal kutte fire stillinger ved brann og- redningsetaten i første halvdel av neste år.

REAGERER: Brannsjef Frode Thomassen mener det vil bli dårligere beredskap når kommunen skal kutte fire stillinger ved brann og- redningsetaten i første halvdel av neste år. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi tror dette er viktigere i vår hverdag enn ennå flere og dyrere ledere i kommuneadministrasjonen, skriver Kitty Neeraas og Inga Rushfeldt.

DEL

Leserbrev Torsdag 27/12-18 opplyser brann-og redningsetaten at kommunen har vedtatt å kutte fire stillinger i etaten i år. Dette for å spare lønnsbudsjett. Men er det ikke forunderlig at her snakkes det om å spare penger mens det for ikke lenge siden blir slått stort opp av rådmannen om oppgradering med store lønnspålegg i ledergruppa, med nyopprettete stillinger. Javel, må en så viktig etat som brann- og redning svi for at sentralledelsen skal «oppgraderes»?

Vi hadde håpet at flere innbyggere skulle reagere på dette. Trenger vi kanskje ikke våre brannfolk, som står på i forskjellige situasjoner, som ved nedbemanning kan bli svært alvorlige ved brann og ulykker hvor en sterk og kompetent bemanning trengs? Tror dette er viktigere i vår hverdag enn ennå flere og dyrere ledere i kommuneadministrasjonen. Husk: Myndighetenes viktigste oppgave er å skape sikkerhet og trygghet for sine innbyggere. Bare så det er sagt!

Kitty Neeraas og Inga Rushfeldt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken