Gå til sidens hovedinnhold

Man kan spørre seg hvilket mandat det nye kommunestyret har?

Artikkelen er over 1 år gammel

Er det sånn at MDG`s 468 stemmer har rett til å frede posisjonen i 4 år til? Eller var valgresultatet et soleklart signal til kommunen om at vi faktisk ønsket noe annet?, skriver Ingrid Eiterå.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter valget

Valgkampen har vært usedvanlig lang. Siden skolestrukturvedtaket i 2017 var vi mange som ønsket en endring i kommunestyret. Dette handlet ikke bare om skolestruktur, men om prosessen som føltes som et demokratisk overtramp.
Alt var prøvd; informasjon ble gitt til de politiske beslutningstakere, høringsuttalelser ble skrevet, det ble gjort nye utregninger på hva renoveringen av Rana U egentlig kom til å koste. FAU i bydelene engasjerte seg, lærerne og fagforeninger ga innspill via sine kanaler.
Når dette ikke nyttet, var valget siste sjanse.

Les også

Bor du i et rødt eller grønt nabolag? Se oversikten for Rana, Hemnes og Lurøy her

Man kan spørre seg hvilket mandat det nye kommunestyret har? Er det sånn at MDG`s 468 stemmer har rett til å frede posisjonen i 4 år til? Eller var valgresultatet et soleklart signal til kommunen om at vi faktisk ønsket noe annet?

Les også

Tilbød Rana Høyre og Anita Sollie ordførerposisjonen - fikk nei

Jeg provoseres av avisinnlegg fra rådmann, hvor han gratulerer Rana-skolen med et godt resultat, samtidig som vi foreldre inviteres inn til foreldremøte i et 50-tallsbygg, med ledninger hengende fra taket, dørkarmer uten bekledning og ventilasjon som enda ikke virker.

Les også

MDG har valgt hvem de skal samarbeide med i Rana

Hvis man i det minste kunne ha sagt: ”Beklager, dette ble ikke bra nok. Det ble altfor dyrt. Det var en forhastet prosess og skolen fikk ikke nok tid til å forberede seg på sammenslåingen.”
Det hører vi fra de ansvarlige på skolen som faktisk møter oss foreldre.
Men vi hører ingenting fra dem som forårsaket skandalen. Fra de ansvarlige politikere og den øverste ledelsen i kommunen.
Jeg tenker det hadde kledd de egenerklærte styringsdyktige.
At de kunne innrømme feil.

Kommentarer til denne saken