Gå til sidens hovedinnhold

Mann døde etter slagsmål på privat adresse i Mosjøen: – Det ble iverksatt førstehjelp på stedet

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann er død og en annen er pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Mosjøen natt til lørdag.

[HELGELENDINGEN] – Lørdag morgen fikk politiet melding om at en mann var alvorlig skadet etter et slagsmål på en privatadresse i Mosjøen. Det ble iverksatt førstehjelp på stedet, og mannen ble erklært død en time etter at nødetatene fikk melding om hendelsen, sier politiadvokat Jonas Nerdal i Nordland politidistrikt.

Begge de involverte er i 20-årene og har en familiær relasjon til hverandre. Nerdal forteller at politiet jobber ut ifra flere hypoteser om hva som har skjedd.

– Vi gjennomfører både teknisk og taktisk etterforsking. Det er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen, og det er mye som gjenstår, så det er fortsatt for tidlig å si noe konkret om hva som har skjedd, sier Nerdal.

– Får dere bistand fra Kripos?

– Foreløpig er det våre egne mannskaper som håndterer saken, men å be om bistand fra Kripos er noe som vurderes, sier Nerdal.

– Hvor ble den sikta mannen pågrepet og var det noe dramatikk under pågripelsen?

– Han ble pågrepet på stedet. Arrestasjonen gikk rolig for seg, selv om alle som var på stedet naturligvis var preget av hendelsen.

Nerdal forteller at det var flere andre personer i huset hvor hendelsen fant sted, men ønsker ikke gå inn på hvor mange.

– De er pårørende, og blir ivaretatt av kommunens kriseteam. Flere av dem er avhørt av politi om hendelsen, sier Nerdal.

Den døde mannen skal etter planen obduseres søndag, og Nerdal forteller at det dermed er for tidlig å si noe om dødsårsaken.

– Har den sikta mannen tatt stilling til straffskyld?

– Den siktede er ikke avhørt ennå, men har hatt samtale med sin forsvarer. Vi har planlagt å avhøre den siktede i morgen, sier Nerdal.

– Kan siktelsen mot mannen bli utvidet?

– Det vil avhenge av den videre etterforskningen, og er for tidlig å si noe om på nåværende tidspunkt. Vi har fullt fokus på etterforskningen og den vil naturligvis ha høy prioritet.

– Har dere mistanke om at det var rus involvert?

– Det er det for tidlig å si noe om, men vi har gjort nødvendige undersøkelser som vi håper vil gi oss svar på det, sier Nerdal.

For utenom at både den siktede og avdøde er i familie med hverandre, ønsker politiet ikke å gå nærmere inn på informasjon om de involverte personene nå. Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling til uken.

Kommentarer til denne saken