Gå til sidens hovedinnhold

Mann fra Rana bekreftet omkommet etter trafikkulykke på fv 17

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er i en pressemelding politiet i Nordland klokken 1235 opplyser om at det har skjedd en alvorlig trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Flostrand i Rana. En personbil med tilhenger og ett vogntog er involvert.

Oppdatert 17.44:En mann er bekreftet omkommet etter ulykken ved Flostrand i dag. Det var føreren av vogntoget, mannen var hjemmehørende i Rana. De pårørende har blitt varslet.

Sjåføren av den involverte personbilen hadde ikke synlige skader, men sjåføren ble undersøkt og ivaretatt av helsepersonell. Politiet har ingen indikasjoner på at flere enn to personer var involvert i ulykken.

Det foregår bergingsarbeid av vogntoget som ligger delvis under vann. I tillegg har politiet utført tekniske undersøkelser på stedet og avhør av vitner.

Fylkesvei 17 er fortsatt stengt, men ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen er ankommet og de er i gang med sine undersøkelser på stedet. Vi antar at veien vil kunne åpnes for ferdsel innen 30–60 minutter.

Dette sier Ivar Bo Nilsson, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, i en pressemelding.

Politiet i Nordland melder på Twitter at det er trafikkdirigering på stedet.

– Trafikkulykken ved Flostrand: De stengte tunnelene blir åpnet nå. Politiet vil dirigere trafikken forbi ulykkesstedet. Bilberger jobber med å få ryddet veien, melder politiet.

Tidligere:

Nødetatene er på vei til stedet. Politiet ber folk holde seg unna slik at nødetatene får iverksatt nødvendige helse- og sikkerhetstiltak.

NRK Trafikk melder at veien er stengt for trafikk på stedet. Veitrafikksentralen melder at det er snakk om en alvorlig ulykke og at veien trolig blir stengt i en periode framover.

Oppdatert: Rana Brann- og redning opplyser at ulykken har skjedd på strekningen mellom Flostrand og Silatunnelen

Oppdatert: Klokken 1306 melder politiet at det foregår livreddende førstehjelp på en person på stedet. Vogntoget befinner seg delvis under vann. Det vil bli sendt ned dykkere for å sjekke om det kan være flere personer inne i- eller ved kjøretøyet.

Politiet sier at hovedfokuset nå er på å berge liv, dernest ivareta de som var involvert i ulykken, samt pårørende. Deretter vil politiet skaffe seg en oversikt over hendelsesforløpet. Det er polititeknikere på vei til området og veien er foreløpig stengt for trafikk.

– Politiet fikk melding om ulykken klokken tolv i dag og det ble iverksatt varsling av samtlige nødetater umiddelbart. Dette sier Kjetil Kaalaas, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.

Oppdatert: NRK Trafikk melder at veien er stengt ved Flostrand og at det vil ta tid før veien åpner. I tillegg er både Sjona- og Silatunnelen stengt på begge sider av ulykkesstedet. Det er ingen omkjøringsmuligheter på stedet.

Oppdatert: Redningsselskapet melder at redningsskøyta RS Odd Fellow III er sendt til ulykkesstedet for å bistå nødetatene.