Lørdag kveld ble det satt i gang en redningsaksjon på Stortovfloget nordvest for Drevvatn i Vefsn. En person hadde blitt overrasket av dårlig vær på tur, og ba om bistand for å komme seg trygt ned fra fjellet.

– Det dreier seg om en fjellvant person som har blitt utsatt for såkalt «whiteout» der det kommer så mye snø at man ikke vet hvor man går. Vedkommende valgte derfor å varsle oss, og to skutere med frivillig redningspersonell er i ferd med å ta seg opp til området, opplyser operasjonsleder Kai Eriksen ved politiet i Nordland.

– Er situasjonen dramatisk?

– Nei, det ligger ingen spesiell dramatikk i dette. Det er som sagt en fjellvant person, og vedkommende er godt kledd. Vi har jevnlig dialog med han, og holder han oppdatert på situasjonen, sier Eriksen.

Oppdatert klokka 19.32: Redningsmannskapene fra Vefsn røde kors har forsøkt å ta seg til den værfaste mannen, men har stoppet omtrent 800 meter fra der han befinner seg.

- Sikten er så dårlig så de må vente litt før de kan fortsette. Men de har hatt kontakt med vedkommende som skal berges ned, og han har det greit, sier leder for hjelpekorpset, Arild Berentzen.

Oppdatert klokka 20.49: Vedkommende som trengte hjelp på Stortovfloget er nå trygt nede fra fjellet igjen, og er i god form.

- Han hadde gjort absolutt alt helt riktig, og fulgt fjellvettreglene til punkt og prikke. Han har beholdt roen hele veien, og får skryt fra redningspatruljene som hentet han ned, sier Berentzen.