Fredag 4. august klokken 19.57 mottok politiet i Nordland melding om en alvorlig trafikkulykke på E6 like sør for Trofors. Det er fartsgrense 90 km/t på stedet. Det var to biler involvert, skriver politiet i Nordland i en pressmelding.

Spor på stedet tilsier at bilene har kollidert front mot front. I den ene bilen var det et par i 70-årene. I den andre bilen var det en mann i begynnelsen av 20-årene, hjemmehørende på Helgeland. Sistnevnte ble erklært død på stedet av lege. De to øvrige i ulykken er fraktet til sykehus, ikke livstruende skadet.

Politiet har iverksatt etterforskning på stedet sammen med ulykkesgruppen til Statens vegvesen.

Pårørende er varslet.

Tidligere: Politiet i Nordland melder om en trafikkulykke på E6 sør for Trofors. To biler er involvert.

NRK Trafikk melder at det skal være snakk om en alvorlig trafikkulykke om lag fem kilometer sør for Trofors. Det er anbefalt omkjøring om Fiplingdalen. Trafikk sørfra kjører av etter Majavatn på Fv 7336 og opp til Rv 73 mot Trofors.

Ifølge Statens vegvesen har ulykken skjedd på Høgåsen.

Klokken 20.43 skriver politiet følgende: – Totalt tre personer er involvert. E6 er stengt. Framstår som en alvorlig trafikkulykke, 90-sone på stedet.

Oppdatert 22.42: - Det er ei alvorlig ulykke med alvorlige personskader. To biler med til sammen tre personer er involvert. De er fraktet til sykehus i Mosjøen og Sandnessjøen. Helse har bestått på stedet med luftambulanse, sier operasjonsleder May Wenche Hansen til Helgelendingen.

Alle nødetater har vært eller er på stedet. E6 er stengt, men det er omkjøring via gamle E6.

- Vi har fått hjelp fra ulykkesgruppen til Statens vegvesen som vil komme til stedet. Det handler om å finne ut noe om hva som har skjedd. Så lenge vi ikke hindrer trafikken og det er omkjøring, vil vi holde E6 stengt, sier Hansen.