– Jeg lærte masse om meg selv, sier Maria Arntsen (30) fra Bodø.

Denne uka pågår «Øvelse Helgeland» og mer enn 1.100 soldater fra Heimevernet i Nordland er inne på øvelse. Tirsdag var det klart for innrykk og en stor del av soldatene som er på trening møtte på Drevjamoen. Noe av de første de gjorde der var å hente ut nytt utstyr, skriver Heimevernet i en pressemelding.

Arntsen har vært i Heimevernet i to år og har i tillegg til førstegangstjenesten jobbet som grenader i militærpoliti (MP). Tirsdag var hun blant dem som byttet ut gammelt utstyr med nytt.

– Nå har vi fått ei ny vernemaske som vi skal teste senere i dag og det blir jo spennende, sier Arntsen.

Sykepleier og militærpoliti

Vesken den nye vernemasken bæres i har også fargene og mønsteret som kommer på den nye uniformen som soldatene vil få om noen år.

– Jeg er mest glad i den kamofargen vi har i dag, innrømmer Arntsen.

Hun er sykepleier, og studerer for tida for å bli intensivsykepleier. I Heimevernet har hun en annen rolle. Her er hun militærpoliti. Det er likevel mye kunnskap og erfaringer som kan overføres fra det militære til det sivile livet – og omvendt.

– Jeg har jo vært på det første lagførerkurset. Det kan jeg anbefale på det varmeste og jeg gleder meg til neste kurs jeg skal på, sier Arntsen i pressemeldingen.

Kurs og ledererfaring er nemlig noe mange får bruk for både når de er i grønt og i det daglige arbeidslivet.

– På lagførerkurset lærte jeg masse om meg selv, som for eksempel å stole på meg selv og på det jeg kan, fortsetter hun.

Grønn og blå tjeneste

Arntsen forteller at det har vært en del utskiftninger i MP-troppen i det siste, og at hun gleder seg til å bli kjent med de nye folkene hun skal jobbe sammen med i denne øvelsen.

– Det er en forutsetning for at vi skal få dette til så bra som mulig, sier Arntsen som håper årets trening blir en blanding av grønn og blå tjeneste.

Grønn tjeneste innebærer militære ferdigheter, mens blå tjeneste i denne sammenhengen handler om å trene på rollen som militærpoliti med alt det innebærer.

«Øvelse Helgeland» avsluttes fredag.