Marko (8) og Romario (9) bruker vinterferien til å trene. Har egen fotballbinge i hagen

Lang tur: Brødrene Marko (t.v.) og Romario Calvo Franco pendler tur-retur Nesna-Sagbakken tre dager denne uka for å delta på fotballskole i vinterferien. – Veldig bra opplegg. Og artig, sier brødrene som er halvt spansk. Foto: Øyvind Bratt

Lang tur: Brødrene Marko (t.v.) og Romario Calvo Franco pendler tur-retur Nesna-Sagbakken tre dager denne uka for å delta på fotballskole i vinterferien. – Veldig bra opplegg. Og artig, sier brødrene som er halvt spansk. Foto: Øyvind Bratt

Brødrene Marko (8) og Romario (10) brenner for fotballen. Hjemme i hagen på Nesna har de egen fotballbinge.

DEL

– Ja, og basseng, sier Marko.

– Og fjøs og hester, legger Romario til.

Men det er fotballen som opptar det meste av fritiden til guttene. Til daglig spiller de i Åga IL og pendler ofte til Mo for å trene.

Fire turer til Mo

Men denne uka er spesiell. Begge er med på Arne Sjule Fotballskole i regi av Åga IL og dermed pendler de fram og tilbake til Nesna fra mandag til onsdag. Med klubbtreningen fredag blir det fire totimersturer i bil denne uka.

 Ketil Olsen Teigen og Thomas Johnsen er overveldet over interessen og håper dette kan bli et årlig opplegg i fotballhallen.

Ketil Olsen Teigen og Thomas Johnsen er overveldet over interessen og håper dette kan bli et årlig opplegg i fotballhallen. Foto:

– Pappa er en av trenerne våre i Åga IL, så det passer bra, sier Marko og roser satsingen.

– Vi har det veldig artig, sier han mens kameratene på gruppa stimler til for å høre hva guttene sier i intervjuet.

– Halvt spanske som dere er, har dere vel et spansk favorittlag!?

– Barcelona, kommer det kontant i kor fra begge.

De er født i Norge, men kan spansk flytende – og allerede gode fotballspillere.

– De er utrolig ivrige og virkelig flinke, skryter Thomas Johnsen, leder på gruppa og trener i Åga IL.

Solid interesse

Brødrene er to av 74 påmeldte til denne første utgaven av fotballskolen, som Åga IL bestemte seg for å kjøre i gang for få uker siden.

– Dette er bedre enn Fortnight. Det er likere at ungene er aktive enn bare sitter hjemme og spiller data, smiler Thomas Johnsen, som sammen med Ketil Olsen Teigen styrer det hele.

– Vi var usikker på hvor stor interessen kunne være, men dette synes vi ble veldig bra. Tilbakemeldingene er at det er flott med et slikt tilbud i vinterferien, så får vi se hva deltakere og foreldre sier når det er ferdig. Håpet er at dette er noe vi kan gjøre fast hvert år, sier Ketil Olsen Teigen, glad for at hallen var ledig og at de også får benytte Rana FKs klubbus på Sagbakken til matserveringen.

Fotballskolen er for gutter og jenter i barneskolen (7–13 år) og pågår fra mandag til onsdag denne uka.


Artikkeltags