Gå til sidens hovedinnhold

Marstokk slipper sitt tredje soloalbum i serien Marstokk’s Mafia Recordings

Artikkelen er over 2 år gammel

Trommeslageren og produsenten fra FREAK mfl., Frank Marstokk, gir ut sitt tredje soloalbum 15. mars står det i en pressemelding. Det er klart for en ny samling låter fra Marstokk i hans serie Marstokk’s Mafia Recordings. Hemnesværingen som gjorde Københavner av seg i mange år er nå etablert øyværing, som fyrvokter og restaurantør sammen med sin gode venn Reidar Falck Sørensen på Skrova Fyr i Lofoten.

Lang fartstid i musikkens tjeneste

Albumet Marstokk’s Mafia Recordings, Vol. 3 inneholder tjue komposisjoner, både med engelske og norske tekster med et spenn fra rock til elektronika, blues og alternativ country. Samlingen er komponert, innspilt og produsert av han selv i eget studio, både fra tiden da han bodde på Hemnesberget og siden under de siste tre års opphold i Lofoten, står det videre i pressemeldingen.

De som kjenner Marstokk’s karriere vil huske hans virke som musiker og produsent i både Danmark og Norge gjennom mer enn 30 år. Blant annet som produsent for rockerne D-A-D (Disneyland After Dark), flere album med Henning Kvitnes’ Little Eden. og sitt engasjement for en av Danmarks største sangskrivere, Poul Krebs. Han er også kjent med sitt bidrag som trommeslager på et av popmusikkens store hits, med mer enn 20 millioner solgte singler av låten «Sunshine Reggae» med duoen Laid Back.

Musikalsk reise

Marstokk forteller at det nye albumet er en musikalsk reise han vil dele med oss, så vel som en personlig reise som beskriver mange sider av ham både poetisk og musikalsk.

Han spiller alle instrumentene selv med unntak av litt hjelp hist og pist fra musikervenner. Gitarkunstneren Knut Reiersrud er med på et enkelt spor, men også lokale krefter bidrar på en låt, Stig Frammarsvik på munnspill og Sigurd Tverrå på gitar, svenske Gabriella Rhedin synger kor på to låter og fyrkompis Reidar Sørensen leser dikt.

– Marstokk’s Mafia Recordings, Vol. 3 kan for noen virke lang, sier Marstokk i pressemeldingen, men forklarer dette med at han synes dagens musikkopplevelser er altfor flyktige og overfladiske. Han vil ha oss til å dykke med i musikken og la den begeistre oss i den tid den leverer, utfordrer og forfører.

– Det krever noen ganger en slags overgivelse, sier han.

Kommentarer til denne saken