Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har kapasitet

Artikkelen er over 6 år gammel

Fabrikksjef Roy Albertsen ved Nortura Bjerka har kapasitet til å hjelpe bøndene som rammes av slakterikonkursen i Brønnøy.

På en pressekonferanse torsdag ble det kjent at Helgeland Samvirkeslakteri i Brønnøy er konkurs.

Gjennom de siste 2-3 årene har Nortura på Bjerka tatt over stadig flere leverandører fra søndre del av Helgeland, forteller fabrikksjef Roy Albertsen hos Nortura.

- Jeg vil ikke kommentere selve konkursen. Men vi har kapasitet, og ønsker velkommen de produsentene som rammes av konkursen, sier han til Helgelendingen.

Albertsen jobbet ved Nortura i Brønnøysund fram til avdelingen ble lagt ned i 2005. Etter at Helgeland Samvirkeslakteri startet slaktingen i 2009, har Nortura hatt varierende konkurranse fra sør.

- I begynnelsen slaktet de mye, men de to-tre siste årene har stadig flere av produsentene kommet tilbake til oss. Blant annet i fjor, da en av de store svineprodusentene valgte å komme til Bjerka. Med de store produsentene vi har i dag, merkes dette godt, sier Albertsen.

Han anslår at Helgeland Samvirkeslakteri i dag har en 10-15 prosent stor andel av produksjonen i forhold til Nortura.

- Vi er gode. At vi får tilbake produsentene, viser at vi gjør ting rett. I motsetning til dem er vi et samvirke, og eid av bøndene selv, sier Albertsen.

Og ønsker de samme bøndene hjertelig velkommen til Bjerka.

- Vi har kapasitet til å ta imot alle som rammes av konkursen, og ønsker de som ønsker det inn i fellesskapet, sier han.

Kommentarer til denne saken