Gå til sidens hovedinnhold

Opprettet en straffesak etter at flere uønskede MC-klubber var på Mo forrige helg

Artikkelen er over 3 år gammel

I forbindelse med et MC-arrangement kjent som «Norgestreffet» i Mo i Rana sist helg, var politiet til stede og avholdt kontroller. Det var cirka 150 deltakere på møtet som kom fra ulike mc-klubber, derav også kriminelle enprosentklubber, såkalte ruterklubber og andre supporterklubber av disse.

Natt til søndag grep politiet inn på festen som ble arrangert i lokalene til Anvil MC. Det ble beslaglagt en del alkohol, og det er opprettet straffesak for brudd på alkohollovgivningen. Saken er under etterforskning. Dette melder politiet i Nordland i en pressemelding.

Tidligere samme helg ble også en person pågrepet og siktet for bruk og besittelse av amfetamin. Han ble senere løslatt.

Mange av dem som deltok på MC-møtet og påfølgende fest, tilhører de såkalte enprosentklubbene, ruterklubber og supporterklubber.

Enprosentklubbene presenterer seg selv som lovløse og politiet kjenner til at dette er kriminelle miljøer, og derfor holdes det et ekstra øye med dem når de samles.

– Det er ikke noe galt med å kjøre motorsykkel eller å være med i en MC-klubb. Men de klubbene som ser behovet for å følge Hells Angels, eller andre enprosentklubbene, være såkalte ruterklubber eller supporterklubber, de ønsker vi ikke å ha her i vårt område, sier politistasjonssjef Hege K. Viken i pressemeldingen.

Politiet gjennomførte en rekke planlagte kontroller i forbindelse med arrangementene i Mo i Rana forrige helg. Ut over de to nevnte sakene, gikk ting rolig for seg.

Les også

100 mc-klubber samlet til møte: - Vi følger med opplegget

 

Kommentarer til denne saken