Miljøpartiet De Grønne fikk inn en representant i kommunestyret ved valget i 2019, og havnet på toppen av det på vippen slik at Olav Nyjordet til syvende og sist bestemte hvem som skulle bli ordfører. I år er det usikkert om partiet klarer å stille liste, etter at flere sentrale medlemmer – deriblant Nyjordet – gir seg. Kanskje kan lokalpartiet få et oppsving etter besøket av MDGs leder Arild Hermstad.

Hermstad skal til Mo i Rana kommende mandag. På programmet står besøk hos Kirkens Bymisjon, Mo Industripark og møte med adm.dir. Arve Ulriksen, møte med Naturvernforbundets Frode Solbakken og et åpent møte på Bakeribygget helt til slutt. På det åpne møtet er alle velkomne. Den lokale forfatteren Svein Hammer skal snakke med Hermstad om temaet grønn politikk, og skal også presentere sin siste bok «Grønt manifest».

Arild Hermstad ble valgt til leder i Miljøpartiet De Grønne i november i fjor, etter at han tidligere har hatt roller som nasjonal talsperson (2018–2020) og nestleder (2020–2022) i partiet. Da han ble valgt til leder, hadde han allerede fungert som det en periode etter at Une Aina Bastholm trakk seg. Før Hermstad kom til MDG, var han leder i Framtiden i våre hender i 15 år.