Førstkommende helg arrangeres NNM i langrenn på Stokmarknes. I et samarbeid mellom Amedia-avisene i Nord-Norge er det inngått en avtale om å sende mesterskapet som samler landsdelens beste langrennsløpere fra 13 år og eldre.

For Rana Blad skal Øyvind Bratt og Vegard Skorpen oppover til Vesterålen for å være med i den tekniske regien i sendingen. De reiser med Rana Blads streamingbil. Skorpen er teknisk leder for sendingen, og står for regi og avvikling. Han skal sitte i bilen i tre dager og produsere tv-bildene med grafikk.

Øyvind Bratt er fotograf i tillegg til det han selv omtaler som en «teknisk-alt mulig-mann».

– Vi skal ha sekskameraproduksjon i tillegg til drone. Det sier litt hvor langt vi er kommet, da jeg kom til Rana Blad for fem år siden hadde vi kun ett kamera. Nå kan vi kjøre flerkameraproduksjon og har fått egen varebil rigget for streaming, sier Vegard Skorpen.

Tydelig signal

I tillegg til to medarbeidere fra Rana Blad, stiller også Lofotposten, Fremover, Nordlys og Bladet Vesterålen fysisk til stede. I tillegg er elever fra den videregående skolen på Stokmarknes med i produksjonen. Avisa Nordland, Helgelendingen, iHarstad og iFinnmark sender utstyr. Det er Jan Eivind Fredly, til daglig sjefredaktør i Lofotposten, som skal kommentere NNM.

Her finner du Direktesport. Nå sendes blant annet mange treningskamper for Eliteserielag i fotball, Finnmarksløpet, V75, elitehåndball og den franske fotballserien.

Samarbeidet mellom avisene er et tydelig signal om at Amedia satser på levende bilder.

– I Amedia-regi er dette en ganske stor produksjon. Det er gjort noe lignende sørpå og iFinnmark er nå opptatt med Finnmarksløpet og har en produksjon med 30 kamera. Samarbeidet viser hvordan Amedia vil jobbe i framtiden, sier Øyvind Bratt.

Samtlige øvelser i NNM ble sendt fra første stavtak. Sendingene starter på fredag og lørdag klokken 10.00, og på søndag 09.00. Alle som er abonnenter på Rana Blad eller har annen tilgang til Direktesport kan følge løpene tett.

Bygges opp

En god del utøvere fra Rana skal også delta, men det er også kjente navn på startlisten. Verdenscupløper Erik Valnes fra Sørreisa og tidligere langrennsstjerne Astrid Uhrenholdt Jacobsen er de to mest kjente som er påmeldt.

For Rana Blad er også streaming svært viktig. I mange år har Rana Blad vist fotball, i særdeleshet lagene som har spilt i 3. divisjon, nå Rana FK, tidligere Mo IL og Stålkam. Vi har også streamet andre idrettsarrangement.

– Streaming skal bygges opp og satses på i Amedia. Det vises også med at vi har fått tid og armslag til å gjøre nødvendige forberedelser til NNM. Tidligere i vinter streamet vi NM i snøskutercross i Hattfjelldal. Halvår for halvår gjør vi noe nytt og bedre, sier Skorpen.

SE DIREKTE: NNM langrenn dag 1 fra fredag klokken 10.00

SE DIREKTE: NNM langrenn dag 2 fra lørdag klokken 10.00

SE DIREKTE: NNM langrenn dag 3 fra søndag klokken 09.00