Gå til sidens hovedinnhold

Melfjorddagen: – Jeg tør aldri å sjekke forhåndssalget, da får jeg ikke sove

Artikkelen er over 4 år gammel

Melfjorddagen feirer ti årsjubileum til helga. Hvordan blir det, Mathias Solhaug?

– Vi har et uoffisielt 10-årsjubileum uten at det vil prege dagen så veldig. Det er et low kick-opplegg med band folk ikke har hørt om, og som ikke skriver egne sanger. Store headlinere har vi ikke råd til, eller tar oss ikke råd til. Melfjorddagen funker best med coverlåter som folk kjenner og danser til. Men vi har også prøvd oss med headlinere som Publiners, men vi ser ingen forskjell på trykket på dansegulvet, og bandene har kost seg masse, og motsatt.

Hva skjer i år?

– Jeg føler vi har fått bra band i år. Det starter fredag i storteltet med en duo som har spilt der de to siste årene, Prugl og Stern. De er vi kjempefornøyde med, og de skaper enorm stemning. Fredag er ikke den dagen vi satser på, men det blir hyggelig. Lørdag ettermiddag blir det litt aktiviteter og muligheter til de som har med unger. Det selges også mat. Om kvelden begynner festen med Dori Famous, Snoopy og F.A.K.S. Det blir fest og allsang, en skikkelig bygdefest.

Hvilke tanker gjør du deg om at det er ti år siden dere startet?

– Hvis et arrangement holder på i mange år, kan folk bli litt lei, men foreløpig er det veldig stabilt. Vi har holdt samme opplegg, vært tro mot økonomien og har aldri gått i minus, samtidig som vi har kjøpt inn masse utstyr og lagt elektriske kabler. Det er mye som går på sånt når man er på en plass uten noen ting. Etter at kraftlagene slo seg sammen til et konsern, har strømutgiftene våre blitt tre- og firedoblet, så i år kjører vi aggregat. Vi er en gruppe som står bak og det er utrolig artig. Til å begynne med var vi tre søskenbarn, men nå er det på en måte en vennegjeng som har gått inn i det.

Hvor mange regner du med kommer i helga?

– Jeg er alltid like spent og jeg tør aldri å sjekke forhåndssalget på billettene, for da får jeg ikke sove om natta. Det er en økonomisk risiko når man arrangerer noe sånt som dette, og bortsett fra én sponsor, har vi ingen støtte fra kommunen, så det er ingen som dekker opp om vi går «på ræv». I fjor kom det 450. Det første året kom det 250, og så har det ligget ganske stabilt rundt 400. Det er i det området vi ønsker å være, uten å bli noe særlig større eller mindre.

Må man bestille på forhånd, eller kan man bare komme?

– Man kan gjøre begge delene. Ellers har vi to betalingsautomater som går på reserveløsning.

Melfjorddagen

Arrangeres i Melfjordbotn i helga. Dette er 10. gang festivalen lages, og basert på tidligere år, venter arrangørene rundt 400 deltakere.

 

Kommentarer til denne saken